x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Propun rediscutarea Codului Penal. E regretabil că Băsescu continuă sa politizeze un subiect major

Antonescu: Propun rediscutarea Codului Penal. E regretabil că Băsescu continuă sa politizeze un subiect major

12 Dec 2013   •   11:17
Antonescu: Propun rediscutarea Codului Penal. E regretabil că Băsescu continuă sa politizeze un subiect major

Crin Antonescu i-a propus şefului Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, să rediscute modificările Codului Penal.

"Poziţia de principiu pe care am prezentat-o se menţine, dar trebuie să admit că informaţiile pe baza cărora am comentat erau incomplete. Am pornit de la premisa că acest pachet de modificări la Codul Penal, deşi scot parlamentarii din categoria funcţionarilor publici, îi menţin totuşi cu certitudine într-o zonă în care pot fi anchetaţi, condamnaţi pentru încălcarea diverselor legi. Trebuie să admit deşi nu îmi face nicio plăcere că nu am fost suficient şi complet informat. Îmi asum întreaga responsabilitate în exclusivitate”, a spus preşedintele Senatului.

"Îi propun lui Valeriu Zgonea, în cazul în care nu a finalizat legea în plen şi dacă regulamentul permite, să o repună în discuţie în plenul Camerei Deputaţilor. O discuţie transparentă, deschisă, cu argumente. Anumite categorii de demnitari nu sunt funcţionari publici. În plus, trebuie să păstrăm articolele care menţin răspunderea tuturor categoriilor de demnitari în faţa tuturor legilor”, a spus liderul PNL.

"Daca domnul Zgonea nu e de acord cu sugestia mea, atunci când proiectul va fi trimis la reexaminare voi propune parlamentarilor PNL să respingă prin vot toate acele modificări care s-au adus şi care pot fi interpetate în scopul creării unei super-imunităţi", a continuat Antonescu.

"Nu e vorba de presiunea ambasadelor străine. Dacă în vara lui 2012 au dat declaraţii greşite, astăzi au dreptate, au motive să-şi exprime îngrijorarea. Aş fi fost bucuros ca ambasada SUA să fi reacţionat şi când Daniel Morar a proclamat o imunitate specială pentru preşedintele Băsescu, dar nu a fost să fie. M-aş fi bucurat ca ambasadorul Olandei să-şi fi exprimat îngrijorarea pentru că plângeri penale zac la Parchet de un an de zile fără să se dea niciun raspuns. Mi-ar fi plăcut ca ambasadorul Marii Britanii să fi considerat că motorul democraţiei este votul liber exprimat al cetăţenilor. Dar pe fond, atâta vreme cât există dubii asupra modificărilor la Codul Penal, aceste declaraţii ale ambasadelor sunt corecte", a precizat liderul liberal.

"E regretabil că preşedintele României continuă sa politizeze un subiect major, să inventeze întâlniri. Nu are importanţă dacă Traian Băsescu sau alţii să fie credibili, e important să facem lucrurile corect. Deputaţii PNL au votat modificările în plen pentru că toţi deputaţii votează în direcţia în care li se indică de către membrii comisiei respective. Eu mi-am asumat răspunderea. Cel mai important lucru e să fie reparat o decizie greşită", a mai spus Crin Antonescu.


×