x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu şi-a depus, oficial, candidatura la Preşedinţie

Antonescu şi-a depus, oficial, candidatura la Preşedinţie

16 Oct 2009   •   00:00
Antonescu şi-a depus, oficial, candidatura la Preşedinţie

Liderul PNL, Crin Antonescu, şi-a depus, în această dimineaţă, la BEC, candidatura pentru alegerile prezidenţiale, el având peste 1,6 milioane de semnături de susţinere şi venind însoţit de personalităţi din partid, dar şi de soţia sa, Adina Vălean.

Crin Antonescu a ajuns la Biroul Electoral Central (BEC) puţin după ora 10.00, fiind însoţit de soţia sa, Adina Vălean, precum şi de liderii importanţi ai PNL - Varujan Vosganian, Ludovic Orban, Radu Stroe, Călin Popescu Tăriceanu.

El a fost aşteptat de BEC de mai mulţi susţinători, între care Emil Constantinescu, Aurora Liiceanu, Neagu Djuvara, Emil Hossu, actriţa Magda Catone, actorul Mircea Diaconu.

La BEC a ajuns şi un microbuz în care se află dosarele cu listele de semnături, pentru depunerea candidaturii lui Antonescu fiind strânse 1.615.000 de semnături, potrivit Mediafax. Liderul PNL a declarat că şi-a depus candidatura "cu gândul la nevoia unei Românii unite, a normalităţii, şi nu a vrajbei".

"Vreau o Românie a bunului simţ, a respectului faţă de cetăţean, a ieşirii din criza economică, instituţională şi morală în care se află societatea românească. Voi da un guvern puternic, competent, respectat intern şi internaţional, susţinut, conform Constituţiei, de o majoritate parlamentară", a spus preşedintele PNL.

El le-a mulţumit celor peste 1,6 milioane de români care au semnat pentru sprijinirea candidaturii sale, tinerilor şi comitetului de sprijin iniţiat de Emil Constantinescu. Liderul liberal a mai spus că vrea o campanie electorală decentă, şi nu "o prelungire a unui conflict care a făcut atât rău tuturor", exprimându-şi speranţa că România va găsi calea ieşirii din criză. Antonescu a mai spus că "a fost o candidatură însoţită de îndoială, de multe ori, şi atacată". "Sunt sigur că la 6 decembrie voi fi primul la finalul acestei curse atât de importante", a adăugat preşedintele PNL.

(V.A.)
×
Subiecte în articol: politic