x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atacul "mamutului lanos" din PD

Atacul "mamutului lanos" din PD

06 Iun 2005   •   00:00

Vicepresedintii PD, Cezar Preda si Radu Berceanu, au iesit la rampa anuntand ca au depus motiunea social-democrata cu care primul va candida la sefia partidului, neezitand insa sa desfiinteze tot elanul popular al celeilalte grupari.



  • de OANA STANCU

  • TANDEM. Preda si Berceanu si-au ironizat adversarii
    "Emil Boc este cel mai social-democrat lider al PD", a aratat Preda. Ceilalti lideri s-au facut si ei populari peste noapte si, "pentru ca standardul lor de viata a evoluat, se duc acum unde e de bonton". "Popular este si ministrul Muncii (n.r. - Gheorghe Barbu) de vreo trei zile. Ce, de aici isi si zice ministrul Muncii si Protectiei Sociale", ironizeaza Berceanu. Traian Basescu ar fi si el tot social-democrat, perceput de electorat ca un autentic lider de stanga, a explicat la randul lui Cezar Preda, in timp ce, voalat, Berceanu a incurcat asa intr-o doara numele lui Basescu cu al lui Iliescu, sugerand cum face seful statului si desface jocurile in partid. "Poate ca sunt eu dintre mamutii lanosi de pe Animal Planet si e politica asta prea sprintara pentru mine", a comentat ironic Berceanu, care a atras atentia ca liderii PD au decis sa ia partidul si sa-l duca la popularii europeni, riscand insa sa ramana fara votanti in Romania. "Daca BOR ar decide sa trecem la catolicism ca e majoritar in Europa, popii s-ar putea sa treaca, dar enoriasii nu", a conchis el plastic.

    BLOCAJ. Cei doi au sustinut ieri ca PD nu are de ce sa abandoneze linia social-democrata pentru a lasa culoar liber PSD si l-au acuzat pe Sorin Frunzaverde ca a produs indepartarea de socialistii europeni, nespunand partidului ca isi fixeaza congresul la o zi dupa Consiliul PES. Gruparea Boc-Frunzaverde-Blaga-Videanu este acuzata insa ca ar fi trecut chiar la blocarea motiunii social-democrate care are nevoie de acceptul a zece organizatii PD. "In loc de 35 de sustinatori cat aveau nevoie, s-au asigurat ca au sute. Sunt liste de asteptare. Secretarii de stat, sefii de agentii... Am simtit acest baraj. E clar ca s-a folosit autoritatea pentru a aduce majoritatea la ordin", a acuzat Preda, in timp ce Berceanu chiar s-a scapat anticipand "esecul", pe care il ilustreaza grupul modest de sustinatori, format din membri PD fara influenta in partid.

    MARCA
    Motiunea Preda-Berceanu se numeste "Romania puternica, Romania social-democrata. O noua etapa - aceleasi idealuri", jumatate din denumire fiind exact titlul cu care a castigat Traian Basescu in urma cu patru ani sefia PD. Motiunea Boc-Videanu bate si ea tot acolo: "Romania prospera, Romania democrata". "Romania va fi prospera cand cei multi vor fi prosperi, ca asa si Ceausescu zicea ca Romania e bogata si romanii erau saraci", ataca Berceanu. Cert e ca, dincolo de cararea pe care pedistii au batatorit-o la Cotroceni in ultima luna, numele lui Basescu va fi marca in campania pentru sefia PD. In plus, ambele motiuni contin negru pe alb sustinerea candidaturii lui Basescu in 2009 pentru un nou mandat la conducerea statului.

    ×
    Subiecte în articol: politic romania