x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică AUR și-a ales echipa de conducere. Cine este președintele partidului

AUR și-a ales echipa de conducere. Cine este președintele partidului

27 Mar 2022   •   16:01
AUR și-a ales echipa de conducere. Cine este președintele partidului

Delegaţii la Congresul extraordinar al AUR l-au ales, duminică, pe George Simion în funcția de preşedinte al partidului.

Au fost înregistrate 784 de voturi în favoarea moţiunii lui George Simion.

„Mulțumesc celor care au făcut un mare sacrificiu, acceptând invitația noastră de a fi parte a echipei de conducere. Am vorbit în rezoluțiile pe care congresul le-a adoptat aici despre frații noștri din Basarabia, despre securitatea energetică a țării, despre războiul din Ucraina, însă în interiorul țării avem un alt război care trebuie oprit de urgență: războiul româno-român. Trebuie sa facem pace între noi. Un alt război se poartă, de asemenea, împotriva întreprinzătorilor români”, a declarat George Simion.

Pentru funcţia de preşedinte al AUR au candidat George Simion, cu moţiunea "România bogată: creştină şi democrată" şi Dănuţ Aelenei, cu moţiunea "Mai multă democraţie".

Pentru moţiunea propusă de Dănuţ Aelenei au votat 38 de persoane.

Din echipa cu care a candidat George Simion fac parte, printre alţii, Claudiu-Richard Târziu - preşedinte CNC, Sorin Lavric - preşedinte Senat AUR, Marius-Dorin Lulea - prim-vicepreşedinte, Cristian David - secretar general, precum şi Adrian-George Axinia, Dan Tanasă, Gianina Şerban, Raluca-Elena Amariei, Robert Alecu şi Valeriu Munteanu - vicepreşedinţi. 

George Simion a anunțat că la AUR își va alege candidatul la laegeerile prezidențiale în mai 2023. 

"Candidatul AUR la alegerile prezidenţiale va fi ales de către toţi românii prin vot deschis, pe model occidental. Toţi românii vor fi aşteptaţi în luna mai 2023 să îşi aleagă favoritul din rândul celor care se înscriu începând cu ziua de astăzi până în data de 16 mai la alegerile preliminare pentru susţinerea candidatului de către AUR. S-au rostit multe nume. Vă invit şi pe voi, cei din sală, să încercaţi. Acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînţeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm ţării viitorul preşedinte, dar asta doar românii o pot face", a spus acesta.

×
Subiecte în articol: aur george simion