x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bani pentru primăriile timişene: portocaliu 16 din 17

Bani pentru primăriile timişene: portocaliu 16 din 17

de Mircea Opris    |    15 Mar 2011   •   15:16

Guvernul a alocat aproape 11 milioane de lei pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii şi construcţia de baze sportive în judeţul Timiş. Fondurile au ajuns la 17 primării. Şaisprezece dintre acestea, cărora le-au dost alocate aproape 10,3 milioane, sunt conduse de primari PDL sau UDMR.

Pentru lucrări de infrastructură, guvernanţii au alocat 9 milioane de lei către opt primării conduse de primari PDL şi UDMR, în timp ce doar o singură primărie condusă de un primar PNL, Coşteiu, a primit 700.000 de lei. Cei mai mulţi bani, peste 1,9 milioane de lei, i-a primit Primăria Foeni, condusă tot de un primar PDL. Fondurile urmează să fie folosite pentru construcţia unei staţii de epurare în comună şi extinderea canalizării în localităţile Foeni şi Cruceni, care au mai beneficiat şi de bani pentru reconstrucţie după inundaţiile de acum şase ani. Fondurile provin din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi sunt direcţionate în special către primării conduse de primari PDL şi UDMR.

Primăriile care sunt conduse de către membri ai PD-L au primit toţi banii cu o singură excepţie. Astfel, localitatea Beba Veche, condusă de un primar PDL, a primit 188.000 de lei pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă potabilă, Curtea, condusă de un primar PDL a primit 1,7 milioane de lei pentru construcţia sistemului de canalizare şi a unor staţii de epurare, Peciu Nou, condusă tot de un primar PDL, a primit 1,7 milioane de lei tot pentru canalizare.

Localităţile Dumbrava, Dumbrăviţa, Jimbolia şi Uivar, toate conduse de primari UDMR, au primit fonduri totale de circa 3,3 milioane de lei pentru alimentarea cu apă, extinderea sistemului de canalizare şi construcţia unor staţii de epurare. În privinţa finanţării pentru realizarea de săli de sport şi a unui stadion, toate fondurile alocate judeţului Timiş, 1,2 milioane de lei, au fost direcţionate către nouă primării, din care şapte sunt conduse de primari PDL, iar două de cei ai UDMR.

Din totalul banilor, localităţile conduse de primari ai UDMR - Dumbrava şi Jimbolia - au primit 200.000 de lei, restul revenind primăriilor conduse de edili pedelişti: Belinţ, Găvojdia, Lernauheim, Periam, Săcălaz, Şandra şi Tomeşti. Cele mai mari fonduri au fost alocate localităţii Şandra, condusă de un primar PDL, care a primit 317.000 pentru construcţia unei săli de sport.

Timişul ocupă locul şapte în topul judeţelor care au primit bani pentru infrastructură prin această hotărâre şi se află la coada clasamentului în ceea ce priveşte fondurile alocate pentru construcţia de baze sportive, fiind urmat doar de judeţele Constanţa, Caraş-Severin, Buzău şi Galaţi.

Culmea este că, printr-un comunicat de presă, Guvernul a transmis că fondurile... nu au fost acordate pe criterii politice, ci în funcţie de stadiul investiţiilor în derulare.

×