x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a aprobat cererea de urmărire penală împotriva lui Cristian David

Băsescu a aprobat cererea de urmărire penală împotriva lui Cristian David

27 Feb 2014   •   14:09
Băsescu a aprobat cererea de urmărire penală împotriva lui Cristian David

Preşedintele Traian Băsescu a transmis joi ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru Cristian David, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis joi, 27 februarie a.c., ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru domnul Cristian David, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 26 februarie 2014, privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Cristian David, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, în perioada 21 decembrie 2012 - 26 februarie 2014, în raport cu dispoziţiile Art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, şeful statului a înştiinţat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie legat de cererea de urmărire penală pentru Cristian David.

Procurorul general Tiberiu Niţu a transmis miercuri preşedintelui Traian Băsescu referatul DNA prin care se solicită efectuarea urmăririi penale faţă de Cristian David, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii.

Potrivit DNA, pentru a justifica în declaraţia de avere depusă la data de 14 iunie 2013 intrarea în patrimoniul său a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, Cristian David a consemnat în fals, la rubrica "venituri din alte surse", primirea a 60.000 euro, cu titlu de "restituire împrumut", de la mama sa.

×