x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a cerut PDL să nu-i mai ţină în braţe pe Dan Păsat şi Ridzi

Băsescu a cerut PDL să nu-i mai ţină în braţe pe Dan Păsat şi Ridzi

de Adriana Duţulescu    |    31 Ian 2011   •   21:49

Traian Băsescu a stat doar puţin peste o oră la întâlnirea cu grupurile parlamentare ale PDL, convocate cu o seară înaintea începerii sesiunii parlamentare, şi a plecat destul de nervos, refuzând să răspundă întrebărilor presei. A spus doar, peste umăr, că nu a urmărit pichetările PSD la sediile liberal-democrate din ţară. "Nu le-am urmărit, nu ştiu despre ce vorbiţi", a răspuns el insistenţelor ziariştilor, ţinând să precizeze că discuţiile cu parlamentarii PDL s-au axat asupra priorităţilor legislative.

În cadrul şedinţei însă, Traian Băsescu le-a reproşat parlamentarilor democrat-liberali atitudinea din sesiunea parlamentară trecută în privinţa colegilor deputaţi Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi, care au fost amândoi protejaţi de votul membrilor comisiei juridice şi apoi, în plenul Camerei, atunci când s-a pus problema încuviinţării anchetării lor de către DNA.

Băsescu le-a atras atenţia în mod expres parlamentarilor să voteze în cazul cererii de ridicare a imunităţii lui Dan Păsat astfel încât votul să nu provoace daune României în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie. Cel vizat s-a ridicat în picioare şi a spus că oricum el intenţiona să ceară colegilor săi deputaţi să voteze pentru ridicarea imunităţii sale astfel încât să-şi poată demonstra în justiţie nevinovăţia.

De atfel, preşedintele a insistat ca parlamentarii PDL să acorde o atenţie deosebită cerinţelor pe care România le are de soluţionat în ceea ce priveşte monitorizarea pe justiţie din partea Uniunii Europene. Totodată Traian Băsescu a sugerat conducerii PDL şi parlamentarilor democrat-liberali să sprijine implicarea mai activă a Monicăi Macovei în activitatea de partid pe chestiuni care ţin de integritatea membrilor formaţiunii.

Emil Boc, preşedintele PDL, a declarat după şedinţa cu şeful statului că parlamentarii şi-au învăţat lecţia, spunând că "partidul nu se va mai implica atunci când avem o problemă individuală pe justiţie". "Că e Dan Păsat, că e altcineva, justiţia trebuie să îşi facă datoria", a precizat Emil Boc.

Totodată, premierul a anunţat priorităţile Guvernului, una dintre acestea fiind revizuirea Constituţiei  pentru a da curs voinţei românilor la referendum, în sensul Parlamentului unicameral şi reducerii numărului de parlamentari.

×