x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a semnat decretul: Referendum pe 22 noiembrie

Băsescu a semnat decretul: Referendum pe 22 noiembrie

22 Oct 2009   •   00:00

Traian Băsescu a semnat decretul prin care stabileşte ca referendumul pentru introducerea parlamentului unicameral şi reducerea numărului de parlamentarei la maxim 300 de persoane să fie organizat pe 22 noiembrie, o dată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Potrivit decretului, românii sunt chemaţi să răspundă prin DA sau NU la următoarele întrebări:
1. Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlam unicameral În România?
2. Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari  la maxim 300 de persoane?
Guvernul se va reuni mâine în şedinţă, pentru a stabili cadrul normativ metodologic de organizare a referendumului pentru Parlamentul unicameral. Anunţul a fost făcut de  premierul interimar, Emil Boc. "Mâine (vineri-n.r.), probabil, vom avea şedinţa de guvern pentru pregătirea cadrului normativ", a spus Boc.


CAMPANIE GRATUITĂ
Campania pentru referendum în audiovizual va fi gratuită, la fel ca şi campania pentru alegerea preşedintelui României, a declarat Răsvan Popescu, preşedintele CNA, în şedinţa de joi a Consiliului, când s-a discutat un proiect de Decizie privind reflectarea referendumului pe posturile radio-TV. El a enumerat şi principiile în baza cărora se va desfăşura campania pentru referendum în audiovizual. "Principiile de bază sunt caracterul gratuit al acestei campanii şi prezentarea în mod egal în emisiunile de dezbatere a punctelor de vedere pro şi contra. Aceeaşi egalitate trebuie păstrată în privinţa spoturilor de campanie care se vor pronunţa de o parte sau de alta şi spun asta pentru că CNA a constatat azi, că pe fondul unui vid legislativ, o serie de posturi difuzează în regim comercial aceste spoturi. El îşi vor găsi locul în emisiunile privind referendumul", explicat Răsvan Popescu.

×
Subiecte în articol: politic