x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, artizanul combinaţiilor politice prin restaurante

Băsescu, artizanul combinaţiilor politice prin restaurante

26 Noi 2009   •   00:00

Autodeclarat cel mai informat om din ţară, pre­şe­din­tele Traian Băsescu nu ştie că imunitatea parlamentarilor a fost eliminată din Constituţie încă din 2003, dar ştie ce vorbesc la telefon sau pe unde se întâlnesc "mogulii" şi politicienii.

Traian Băsescu a reluat în şedinţa colegiului director al PD-l atacurile la adresa "re­chinilor" Vântu, Voiculescu şi Patriciu şi a afirmat că în 12 ani petrecuţi pe mare a învăţat să rupă "colţii rechinilor". El a declarat la începutul şedinţei că atât contracandida­tul său, Mircea Geoană, cât şi premierul noii majorităţi, Klaus Iohannis, sunt doar nişte perdele în spatele cărora mogulii stabilesc ce este de făcut în ţară.

"Eu cred că aceste întâmplări devoalate de presă în ultimele zile confirmă faptul că Mircea Geoană şi, de altfel, şi premierul acestei majorităţi sunt doar nişte perdele în spatele cărora mogulii să stabilească ce este de făcut în ţara asta", a spus Băsescu. El a criticat întâlnirile dintre politicieni şi "moguli", unde se discută chestiuni precum strategia economică a ţării sau programul politic şi componenţa Guvernului. "Face Voiculescu din deget şi se prezintă în pas alergător şi Iliescu, şi Hrebenciuc, şi Crin Antonescu, şi Radu Stroe la firmă la el, la Grivco. Face Patriciu din deget şi dă fuguţa şi Adrian Năstase, şi Meleşcanu, şi turnătorul Roşca Stănescu, de bună seamă. Cred că această putere politică îşi face iluzii că va guverna România", a declarat Băsescu.

De altfel, el spus că trebuie să li se mulţumească acelor "ziarişti oneşti" care au permis, recent, "trecerea" către populaţie a informaţiilor privind întâlnirile recente ale lui Sorin Ovidiu Vântu, Dinu Patriciu cu diverşi oameni politici. Băsescu a spus că aceste informaţii dovedesc ceea ce el a tot spus, şi anume că există politicieni care sunt controlaţi de "moguli".


UITE CINE VORBEŞTE

Atitudinea şefului statului e de neînţeles. Păi cine vorbeşte? Traian Băsescu, politicianul care a băgat restaurantele în istoria postdecembristă a României ca loc de pus ţara la cale? Vă amintiţi de Golden Blitz, Pescăruş, Potcoava? În afară de asta, de unde are şeful statului astfel de in­for­ma­ţii? Nu credem că ziariştii se ocupă de interceptări, iar ca să fileze trebuie să li se vândă pontul. Nu cumva i-a "lucrat informativ", vorba pupilei lui, Elena Udrea, pe mogulii şi politicienii înfieraţi? Nu cumva SRI, singura autoritate în materie de interceptări, i-a dat o mână de ajutor pentru a-şi merita laudele preşedintelui? Nu cumva i-a dat şi câţiva profesionişti în filaj care vedeau şi ce aveau "mogulii" în farfurie? Sunt întrebări la care trebuie un răspuns, după cum sunt acuzaţii pentru care trebuie şi dovezi. Nu este suficient să fii doar şeful sta­tu­lui şi să fii crezut pe cuvânt că eşti cel mai informat om din ţară.

×
Subiecte în articol: politic