x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, despre activarea, la Bruxelles, a Articolului 7 pentru România: Este o poveste

Băsescu, despre activarea, la Bruxelles, a Articolului 7 pentru România: Este o poveste

30 Sep 2018   •   08:50
Băsescu, despre activarea, la Bruxelles, a Articolului 7 pentru România: Este o poveste
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că activarea, la Bruxelles, a Articolului 7, pentru România, care ar însemna suspendarea dreptului de vot, "e o poveste".

"Eu aş privi la cele două elemente pe care eventual le-ar putea lua în discuţie Parlamentul European, dacă ne luăm după informaţiile publice. (...) Dacă discutăm despre legile Justiţiei, toate trei au trecut prin Curtea Constituţională a României. (...) Acum aş mai nota o singură rezervă aici, vizavi de un eventual raport al Comisiei de la Veneţia, care ar putea viza numai articole care nu au fost în analiza Curţii Constituţionale, pentru că, (...) despre articole care au fost declarate constituţionale, de Curtea Constituţională a României, nu poate face nimeni nicio dezbatere (...) Dar povestea cu Activarea articolului 7 pentru România, cel cu suspendarea dreptului de vot, este o poveste", a declarat Traian Băsescu, sâmbătă seara, la România TV.

Potrivit fostului preşedinte, "nu suntem nici în situaţia Ungariei, nici în situaţia Poloniei".

"La noi, s-a translatat la Bruxelles o dezbatere publică şi nicidecum o realitate legislativă. În Polonia, au dat lege care a făcut să dispară 80 la sută din Curtea Constituţională. Nu e cazul în România. Nimeni nu a blocat pe nimeni, din punct de vedere al Justiţiei", a spus Băsescu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu