x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, despre Declarația adoptată de Parlament împotriva lui Iohannis: Mi-e și rușine...

Băsescu, despre Declarația adoptată de Parlament împotriva lui Iohannis: Mi-e și rușine...

08 Mar 2017   •   22:30
Băsescu, despre Declarația adoptată de Parlament împotriva lui Iohannis: Mi-e și rușine...
Sursa foto: DIANA OROS

Declarația împotriva președintelui Klaus Iohannis, adoptată miercuri de Parlament, nu are ce căuta în viața politică românească, a declarat Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.

Acesta a mai spus că documentul în cauză ar fi trebuit redactat pornind de la principii constituționale, și nu cu scopul de a acuza pe toată lumea și de a respinge colaborarea dintre Parlament și alte instituții.

”Cred că singurul efect pe care îl va avea e acela că Parlamentul dă ocazia să fie ținta unor critici severe, pentru că, pe conținut, acestă declarație are foarte multe vulnerabilități. În intervenția în care am spus de ce eu și PMP nu votăm am explicat în câteva cuvinte. Nu cred că era cazul ca Parlamentul să dea o declarație cu un astfel de conținut, cu atât cu cât el e tributarul îndeplinirii propriilor atribuții în relație cu restul instituțiilor”, a declarat fostul președinte.

Acesta a mai afirmat că declarația spune ”nu vă mai amestecați în treburile Parlamentului, în treburile Executivului”, dar Parlamentul însuși este cel care lasă anumite instituții să intervină în treburile sale. 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis traian basescu