x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, după întâlnirea cu Joe Biden: "Pacea şi securitatea nu sunt gratis"

Băsescu, după întâlnirea cu Joe Biden: "Pacea şi securitatea nu sunt gratis"

22 Oct 2009   •   00:00

"Am discutat despre relaţiile politice şi economice bilaterale, despre Moldova, Pakistan, Afganistan. În privinţa Moldovei, apelul nostru a fost de sprijin faţă de guvernul nou format. De asemenea, am abordat problematica legată de creşterea investiţiilor americane în România", a declarat preşedintele Traian Băsescu după întâlnirea cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden.



"Securitatea în interiorul NATO este indivizibilă, pacea şi securitatea nu sunt gratis, costă", a precizat şeful Statului.

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden a avut o întrevedere, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu. După întrevederea cu şeful statului, Biden va merge la palatul Victoria unde va discuta cu premierul demis, Emil Boc.

Preşedintele a discutat cu Biden despre parteneriatul strategic româno-amercian şi alte teme de interes de pe agenda internaţională. Potrivit lui Băsescu, venitea lui Biden este un semnal că România NU este izolată pe plan internaţional, aşa cum s-a spus în ultima perioadă.

În programul vicepreşedintelui american mai sunt prevăzute întrevederi cu ceilalţi candidaţi la preşedinţia României.

După ora 16.00, liderii PSD şi PNL se vor întâlni cu vicepreşedintele american, la reşedinţa ambasadorului SUA la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: politic