x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Eu nu-l voi învinge pe Geoană, e un paravan pentru Iliescu. Pe el am să-l lecuiesc de putere"

Băsescu: "Eu nu-l voi învinge pe Geoană, e un paravan pentru Iliescu. Pe el am să-l lecuiesc de putere"

07 Noi 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, astăzi, la un miting electoral la Timişoara, că Mircea Geoană este "un paravan" în spatele căruia se află Ion Iliescu. "Pe el (Iliescu - n.r.) am să-l bat pe 22 noiembrie şi am să-l lecuiesc de putere", a spus Băsescu.



Preşedintele Băsescu a afirmat că nu doreşte o dispută cu partidele politice pe care le-a chemat la consultări pentru reformarea Parlamentului, însă acestea au refuzat.

"De cinci ani am încercat să conving partidele politice că avem nevoie de schimbarea clasei politice. Au spus «da» la consultări, dar niciodată nu au făcut nimic. De aceea vă chem pe dumneavoastră să decideţi cine are dreptate, eu sau majoritatea parlamentară", a adăugat el.

Şeful statului a amintit câteva dintre lucrurile realizate în mandatul său. "La 20 de ani de la revoluţie, încă trăim într-un stat care a fost conceput de Ion Iliescu şi oamenii din apropierea lui. Cei cinci ani de mandat au fost cinci ani în care am încercat să schimb statul, pentru a-l face un stat care să fie la dispoziţia cetăţeanului, nu unul care ţine cetăţeanul la dispoziţia lui", a spus Băsescu.

El a menţionat că unul din obiective ţine de clasa politică, iar în urma referendumului din 2007 s-a reuşit introducerea votul uninominal, lege la care se va mai lucra.

"Acum trebuie reformat Parlamentul. Pe 22 noiembrie, v-am chemat la referendum care să rezolve două mari probleme - Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

Băsescu a menţionat că în timpul mandatului său România a devenit membru al UE şi a fost introdusă cota unică de impozitare, care este de 16 la sută, dar până în 2011 speră se o reducă la "măcar 14 la sută".

El a adăugat că tot în timpul mandatului său a reuşit scoaterea a două milioane de dosare din arhiva Securităţii pe care le-a dat CNSAS, în pofida "majorităţii nostalgice a parlamentarilor". (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic