x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu face apel la preşedintele Ianukovici să găsească soluţii pentru dialog: "Noi am învăţat în 1989 că violenţa nu e o opţiune"

Băsescu face apel la preşedintele Ianukovici să găsească soluţii pentru dialog: "Noi am învăţat în 1989 că violenţa nu e o opţiune"

19 Feb 2014   •   08:13
Băsescu face apel la preşedintele Ianukovici să găsească soluţii pentru dialog: "Noi am învăţat în 1989 că violenţa nu e o opţiune"

Preşedintele Traian Băsescu face apel la omologul său din Ucraina, Viktor Ianukovici, să nu recurgă la forţă, să nu ordone reprimarea protestatarilor şi să găsească soluţii prin dialog pentru a preveni creşterea numărului de victime la Kiev.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, este profund îngrijorat de valul de violenţă şi de pierderile de vieţi omeneşti produse în confruntările de pe străzile Kievului, acolo unde protestatarii Euro-Maidanului se confruntă cu forţele de ordine. România a trecut prin confruntări violente, în Revoluţia din 1989 peste 1.000 de persoane pierzându-şi viaţa în lupta pentru libertate şi democraţie. Am învăţat atunci că violenţa nu este o soluţie şi că opţiunile trebuie căutate prin dialog democratic. Domnul preşedinte Traian Băsescu face apel la preşedintele Ucrainei, domnul Viktor Ianukovici, să nu recurgă la forţă şi să nu ordone reprimarea protestatarilor. Un asemenea gest nu poate constitui o soluţie democratică la criza de credibilitate a actualei majorităţi parlamentare", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

În comunicatul citat se mai menţionează că o soluţie la actuala criză cu care se confruntă Ucraina nu poate fi continuarea reprimării manifestanţilor prin violenţă, fapt ce va duce, cu certitudine, la escaladarea confruntărilor.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, face apel, totodată, la preşedintele Ucrainei, domnul Viktor Ianukovici, să găsească soluţii prin dialog pentru a preveni creşterea numărului de victime la Kiev, dar şi în alte zone din Ucraina", se mai menţionează în comunicatul amintit.

×
Subiecte în articol: basescu viktor ianukovici violente