x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu işi ia consilier rom

Băsescu işi ia consilier rom

de Oana Stancu Zamfir    |    18 Aug 2007   •   00:00
Băsescu işi ia consilier rom
Sursa foto: Gabi Boholt/

Preşedintele Traian Băsescu intenţionează să angajeze in echipa prezidenţială şi un consilier de etnie romă. El s-a intălnit cu reprezentanţii organizaţiilor de romi incepănd din iunie, pentru a repara gafa "ţigancă impuţită".


Preşedintele Traian Băsescu intenţionează să angajeze in echipa prezidenţială şi un consilier de etnie romă. El s-a intălnit cu reprezentanţii organizaţiilor de romi incepănd din iunie, pentru a repara gafa "ţigancă impuţită".


Incidentul dintre preşedintele Traian Băsescu şi reporterul Antenei 1, Andreea Pană, in ziua referendumului, in urma căruia şeful statului s-a referit la aceasta cu apelativul "ţigancă impuţită" a fost urmat de judecarea cazului la Consiliul Naţional impotriva Discriminării şi de proteste ale organizaţiilor de romi. Reprezentanţii acestora au venit la Cotroceni imbrăcaţi cu tricouri inscripţionate "ţigan impuţit" şi au adus in dar preşedintelui săpun, detergent, apă, prosoape, precum şi un CD cu volumul II din "Hituri ţigăneşti", apreciind că acestea ii vor plăcea cu siguranţă şefului statului.


CONSULTĂRI. In primele zile ale lunii iunie, organizaţiile romilor au fost invitate la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele Băsescu şi cu consilierii acestuia, Sebastian Lăzăroiu, Valeriu Turcan, Cristian Preda şi Teodor Baconschi. "V-am adus aici ca să discutăm despre incident", le-ar fi mărturisit şeful statului franc invitaţilor săi. Traian Băsescu s-a arătat interesat să preia problematica romilor şi să atragă atenţia Guvernului că nu se ocupă suficient de acest lucru, insă are măinile legate pănă in septembrie, ca să mai uite lumea de incident, ne-au mărturisit participanţi la discuţii. ONG-urile i-au cerut lui Traian Băsescu să reactiveze postul de consilier pentru romi din mandatul lui Ion Iliescu, variantă acceptată de şeful statului, care aşteaptă propuneri pentru acest post. Informaţia a fost confirmată şi de Administraţia Prezidenţială. De asemenea, reprezentanţii romilor i-au solicitat preşedintelui să militeze pentru o mai mare implicare a Diplomaţiei romăne in tratarea corectă a romilor peste hotare. Şeful statului şi-a anunţat, de asemenea, vizita in comunităţile sărace de romi.


MUZEU. Grupul de activişti romi a cerut preşedintelui infiinţarea unui muzeu al romilor, avănd in vedere lacrimile care i-au curs in timpul vizitei la Muzeul Holocaustului din Washington, dar şi o dezbatere in legătură cu influenţa securităţii asupra comunităţilor de romi. In prezent, este in curs de perfectare data unei noi intălniri.Băsescu işi ia consilier rom



×
Subiecte în articol: basescu politic