x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, marcat de protestul poliţiştilor

Băsescu, marcat de protestul poliţiştilor

de Gabriela Antoniu    |    28 Sep 2010   •   00:00
Băsescu, marcat de protestul poliţiştilor
Sursa foto: /Agerpres

Preşedintele Traian Băsescu a participat aseară, la sediul Ministerului de Interne, la predarea ştafetei între fostul ministru Vasile Blaga şi succesorul său, Traian Igaş.

În discursul ţinut cu acest prilej, Băsescu a ţinut să sublinieze că, în cei şase ani de mandat, protestul de vineri al poliţiştilor din poarta Cotrocenilor reprezintă "unul din episoadele cele mai vizibile".
"Este un moment pe care n-am crezut că o să-l trăiesc la Ministerul de Interne sau la altă instituţie care ţine de siguranţa naţională. (...) De la acest corp de elită al ţării aştept respectarea legii. Atât, nu lipsa de proteste, e democraţie", a spus Băsescu.

El a arătat totodată că acest protest i-a făcut pe mulţi români "să se întrebe dacă în relaţia cu preşedintele se încalcă legea şi auzim ce auzim, dar în relaţia cu mine, un simplu cetăţean?". "Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar nu pot să nu spun ce gândesc. Am avut la un moment dat acelaşi sentiment pe care l-am avut când am aflat că la o mineriadă nu ştiu ce general celebru se băgase în portbagaj", a arătat Băsescu.

Şeful statului a reluat acuzaţiile că mitingul a fost ilegal, simboluri ale statului fiind "pângărite" de cei care le poartă. Băsescu a remarcat totodată că a văzut prea multe revendicări politice la un miting al poliţiştilor.

Ca atare, Băsescu a cerut Guvernului un raport despre protestul poliţiştilor de la Cotroceni, care va fi prezentat în şedinţa CSAT programată mâine. "Nu am glumit, vreau raport al Guvernului referitor la ce s-a întâmplat pe 24 septembrie", a spus Băsescu.

El a arătat că demisia lui Vasile Blaga de la şefia Internelor, demers politic, substituie gesturile similare ale celor responsabili pentru ce s-a întâmplat pe 24 septembrie la Cotroceni.

Nu în ultimul rând, Băsescu a cerut restabilirea ordinii în Ministerul de Interne. "Trebuie să vă cer ca în structurile în care nivelul de disciplină este scăzut să-l reîntronaţi. Înţeleg că prin unele inspectorate s-a revenit la anii '90, în care liderul de sindicat cere schimbarea inspectorului-şef. Dacă acest lucru se întâmplă, modificaţi legea care permite acest lucru. Nici un lider de sindicat n-are dreptul să ceară schimbarea şefului ierarhic, aceasta e responsabilitatea ministerului", a precizat Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic