x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Măsurile privind creşterile de salarii adoptate în Parlament nu respectă legea

Băsescu: Măsurile privind creşterile de salarii adoptate în Parlament nu respectă legea

01 Noi 2016   •   23:40
Băsescu: Măsurile privind creşterile de salarii adoptate în Parlament nu respectă legea
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că măsurile adoptate în această perioadă în Parlament care vizează creşteri de salarii sau de indemnizaţii sociale nu respectă legea, exprimându-şi, totodată, speranţa că Guvernul sau şeful statului vor ataca respectivele acte normative la Curtea Constituţională.

"În primul rând nu respectă legea. Cu 180 de zile înainte (de alegeri - n.r.) nu mai ai voie să mai iei măsuri prin care acorzi să creşteri de salarii, de indemnizaţii sociale şi aşa mai departe. Nu respectă legea. Eu sper că preşedintele Iohannis sau Guvernul vor ataca aceste legi la Curtea Constituţională", a declarat Traian Băsescu, marţi, la TVR1, întrebat despre "măsurile cu caracter social - majorări de salarii, sporuri" adoptate în această perioadă în Parlament pe care "mulţi" le-au catalogat ca fiind cu "caracter electoral".

Preşedintele PMP a adăugat că nu-l interesează că punctul său de vedere se întâlneşte cu cele ale premierului şi şefului statului pe acest subiect, după ce i s-a precizat acest lucru.

"Pe mine nu mă interesează în ce mă întâlnesc. Eu am părerile mele (...) Gândiţi-vă că nu avem elaborat proiectul de buget pe anul următor. Am înţeles că toate aceste facilităţi puse la un loc aduc cheltuieli suplimentare de circa 9 miliarde de lei. Ceea ce înseamnă 1,2 % din PIB. Ştiţi la câte procente de PIB câştigăm echivalentul unui procent de PIB în buget ? La 3%, la 3% creştere de PIB noi acoperim cheltuielile astea de 1,2% din PIB", a mai afirmat Băsescu.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: traian basescu economie parlament lege