x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Năstase, Orban, Patriciu şi S.R. Stănescu au venit la mine să le rezolv dosare

Băsescu: Năstase, Orban, Patriciu şi S.R. Stănescu au venit la mine să le rezolv dosare

02 Dec 2009   •   00:00

Preşedintele a spus că, în timpul mandatului său, au venit la el acasă mai multe persoane pentru a le rezolva dosarele. Printre numele precizate de Băsescu se numără Adrian Năstase, Dinu Patriciu, Sorin Roşca Stănescu şi Ludovic Orban. Preşedintele în exerciţiu susţine, însă, că nu a intervenit în niciun dosar.



Traian Băsescu a declarat că Adrian Năstase a venit la el în căutare de soluţii pentru închiderea dosarului. "Adrian Năstase a venit la mine acasă în prima parte a mandatului. A venit pentru a găsi o soluţie să se închidă dosarul. Dacă neagă, o să am toatre probele că a făcut-o. Există înregistrările (n.r. de intrare-ieşire în reşedinţă) că m-a vizitat", a declarat Traian Băsescu la Realitatea FM.

În cazul liberalului Ludovic Orban, preşedintele în exerciţiu a declarat că acesta se interesa de accidentul rutier de lângă Cotroceni în care a fost implicat.

"Pe Ludovic îl frământa dacă de pe Cotroceni s-a filmat accidentul cu copilul. Vroia să ştie dacă poate continua minciuna că nu a lovit copilul", a spus Băsescu.

Un alt nume indicat de actualul şef al statului a fost Sorin Roşca Stănescu, Traian Băsescu reamintind episodul în care acesta a intervenit pe lângă el în favoarea lui Dinu Patriciu.

Este greu să te duci la Timişoara când îl ai preşedinte de onoare pe Ion Iliescu

Potrivit lui Traian Băsescu, o explicaţie pentru manifestările de stradă de la Timişoara şi din alte oraşe este "aroganţa" unor politicieni care au ţinut să se ducă la "km O" al Revoluţiei şi să vorbească de viitor când, de exemplu, îl au preşedinte de onoare pe Ion Iliescu.

Băsescu a spus, de asemenea, că "este greu" să mergi la Timişoara, ca politician, cât timp "ai tropăit" alături de Corneliu Vadim Tudor în momentul în care şeful statului condamna comunismul în Parlament. "Până nu am condamnat comunismul nu mi-am permis să organizez o manifestaţie la Timişoara", a spus Băsescu la Realitatea Fm. El a mai spus despre liderul PSD Mircea Geoană că s-a dus la Timişoara ca "purtător al ştafetelor" de la Ion Iliescu.

"Nicio organizaţie a PD-L nu a trimis oameni în stradă"

Preşedintele a respins, de asemenea, acuzaţiile potrivit cărora manifestările de ieri ar fi fost organizate de către PD-L. Traian Băsescu a declarat că oamenii s-au manifestat liber şi şi-a exprimat îngrijorarea că cei care au ieşit în stradă vor fi etichetaţi drept "huligani".

"Categoric resping orice implicare, orice organizare a unui astfel de eveniment (...) Nicio organizaţie a partidului care mă susţine nu a trimis oameni în stradă", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Întrebat dacă prevede alte astfel de evenimente în următoatea perioadă, preşedintele în exerciţiu a declarat că speră să nu mai aibă loc "cel puţin până la alegeri". "Sper ca oamenii aceştia să nu primească eticheta de huligani şi oameni care strică liniştea", a mai spus Băsescu.

"Iohannis poate fi o soluţie, dar nu cu program făcut de Patriciu sau la Grivco"

Traian Băsescu a mai spus că primarul Klaus Iohannis poate fi o soluţie de premier, dar nu cu program făcut de Dinu Patriciu sau la Grivco, preşedintele menţionând că edilul trebuie să promită reformarea clasei politice.

Băsescu a menţionat, întrebat dacă vede posibil un Guvern PDL-PNL cu Iohannis premier, că el a fost adeptul unui Guvern de uniune naţională. El a mai spus că Iohannis putea fi de mult premier dacă ar fi avut propriile idei despre programul de guvernare. Băsescu a menţionat că a avut recent o discuţie "bună" cu Iohannis, dar a refuzat să dea detalii.

"Nu trebuia să las relaţia cu presa numai în mâna intermediarilor"

Traian Băsescu a declarat că singurul lucru pe care regretă că nu l-a făcut în acest mandat deşi putea să-l facă este menţinerea relaţiei cu presa, afirmând că nu a făcut acest lucru din cauza timpului şi a punctului de vedere al consilierilor.

"Nu trebuia să las relaţia cu presa numai în mâna intermediarilor", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax. El a mai spus că "trebuia" să aibă o relaţie directă cu presa. Întrebat care au fost cauzele pentru care nu a avut această relaţie, şeful statului a răspuns: "Timpul şi punctul de vedere al consilierilor".

În 20 noiembrie, într-o emisiune la B1 TV, Traian Băsescu a declarat: "Eu am făcut greşeala să am o excesivă încredere că o face cineva pe interfaţa în relaţia mea cu ziariştii cu care am avut o relaţie amicală. Şi am greşit. Iar când mi-am dat seama, era prea târziu, putea părea slugărnicie".

Întrebat dacă persoana despre care credea că este interfaţă nu a făcut acest lucru, Băsescu a răspuns: "A făcut-o, dar a făcut-o incorect de multe ori. Deci, dintr-o dată, eu am întrerupt legătura cu oameni cu care eu aveam o legătură normală". "Am greşit fundamental pentru că ce-mi era, domnule Cristoiu, să vă mai dau un telefon din când în când să vă spun «Ce faci, maestre? Cum îţi e?» Ce-mi era? Ce-mi era?", s-a adresat Băsescu jurnalistului Ion Cristoiu, aflat atunci în studio. Întrebat dacă ruperea legăturilor cu unii ziarişti a fost din greşeală sau intenţionat, Băsescu a răspuns: "Nu, nu. Şi mie mi-a convenit. Mi-a convenit pentru că era comodă, (...) agenda devenind una criminală". (V.A.)


×
Subiecte în articol: politic