x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Nu va fi găsit niciodată angajamentul meu cu Securitatea

Băsescu: Nu va fi găsit niciodată angajamentul meu cu Securitatea

de Ion Alexandru    |    13 Mai 2019   •   09:37
Băsescu: Nu va fi găsit niciodată angajamentul meu cu Securitatea
Sursa foto: Lucian Alecu

Traian Băsescu susține că vrea să vadă și el dosarul pe care CNSAS a anunțat că îl va trimite la Curtea de Apel București, precizând că abia după va putea exprima un punct de vedere. La sfârșitul săptămânii trecute, Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a precizat că, față de unul dintre senatorii care candidează la alegerile europarlamentare, urmează a fi sesizată instanța de contencios administrativ, pentru a se emite o decizie de colaborare cu Securitatea, ca poliție politică. Pe surse, acest candidat este Traian Băsescu, care ar fi fost folosit de poliția secretă a lui Ceaușescu sub numele conspirativ “Petrov”, nume care apare în două dosare de urmărire separate.

Băsescu a declarat, a sfârșitul săptămânii trecute, că “vă garantez eu că niciodată nu va fi găsit un angajament pentru că niciodată nu am semnat un angajament. Rămâne să vedem ce e la dosar. Sincer nu aş vrea să acopăr campania şi intrând pe acest subiect să aduc prejudicii PMP. Ştiu cum e în campanie, dar aş vrea să protejez PMP, care nu e un partid consolidat. Vă promit că după campanie mă voi pronunţa, mai ales dacă voi avea acces la dosar”.

CNSAS l-a mai verificat pe Băsescu în 2002, 2004, 2006, 2009 şi 2013, concluziile fiind acelea că lui nu i se poate atribui calitatea de colaborator al Securităţii.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu