x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Parlamentul vrea să cheme orice persoană la comisie, ne aşezăm într-un ridicol

Băsescu: Parlamentul vrea să cheme orice persoană la comisie, ne aşezăm într-un ridicol

07 Iun 2013   •   18:07
Băsescu: Parlamentul vrea să cheme orice persoană la comisie, ne aşezăm într-un ridicol

Preşedintele Traian Băsescu consideră că "ne aşezăm într-un ridicol" dacă Parlamentul vrea să cheme orice persoană la comisiile Legislativului, informează agerpres.ro.

"Aflu acum că Parlamentul vrea să cheme orice persoană la comisii de anchetă. Deci, ne aşezăm într-un ridicol. De ce? Din lipsă de cultură politică. Nu ştim ce trebuie să facă un Parlament. A avea cultură politică înseamnă, printre altele, a fi educat pentru ceea ce ai de făcut", a declarat preşedintele Băsescu, vineri, la o întâlnire cu susţinători ai paginii sale de Facebook.

Preşedintele a afirmat, în context, că atunci când se uită la clasa politică îşi dă seama că aceasta nu va face nimic pentru oameni.

"Uitaţi-vă ce luptă este să nu se atingă ANI, să nu se atingă parchetul de oameni politici. Ce campanie se dezlănţuie când te atingi de cineva, indiferent cum se numeşte", a completat şeful statului.

Înainte de a participa la întâlnirea cu susţinătorii săi, preşedintele Băsescu a fost întrebat cu privire la amendamentul adoptat în Parlament la revizuirea Constituţiei privind obligativitatea prezenţei la audieri în faţa unei comisii parlamentare, inclusiv în cazul şefilor parchetelor, răspunsul acestuia fiind: "Aici e jocul".

"Ce, se transformă Parlamentul în parchet?", a mai spus Traian Băsescu.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat joi un amendament în care se precizează că: "Orice persoană de drept public, orice persoană juridică privată şi orice persoană fizică are obligaţia de a se prezenta, direct sau prin reprezentant legal, după caz, în faţa unei comisii parlamentare, în urma invitaţiei scrise primite din partea acesteia".

Preşedintele Traian Băsescu participă vineri la cea de-a doua întâlnire cu comunitatea de susţinători de pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru", organizată în cadrul Interactive Central & Eastern Europe Festival 2013.  

×
Subiecte în articol: traian basescu basescu facebook