x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu este PENSIONAR! Cât îi aduce poştaşul fostului marinar şi preşedinte

Băsescu este PENSIONAR! Cât îi aduce poştaşul fostului marinar şi preşedinte

06 Ian 2015   •   11:29
Băsescu este PENSIONAR! Cât îi aduce poştaşul fostului marinar şi preşedinte

Traian Băsescu a ieşit la pensie în urmă cu două luni şi a încasat deja 5.166 de lei, se arată în declaraţia de avere depusă la final de mandat de fostul preşedinte.

Potrvit Antena3, pensia lui Traian Băsescu este de 2.583 de lei. Fostul preşedinte a primit decizia de pensionare exact de ziua lui, pe 4 noiembrie.



Pe langa pensie, Basescu mai incaseaza 75% din indemnizatia presedintelui in functie, respectiv 5.700 lei. De asemenea, Traian Basescu are dreptul la acordarea gratuita a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, care cuprinde si un spatiu cu destinatia de cabinet de lucru, incadrat cu un post de consilier si un post de secretar, paza si protectie, precum si folosinta gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protectie si Paza, potrivit reglementarilor in vigoare.

In total, postasul ii va aduce lui Traian Basescu, ca oricarui alt pensionar, peste 8.200 de lei lunar.
Ca fapt divers, pensia medie in Romania este doar de 847 lei!

___________

Resedinta oficiala a premierului suedez nu depaseste circa 300 de metri patrati. Nici acesta nu beneficiaza de personal de serviciu. Mai mult, purtatorul de cuvant al guvernului a declarat ca premierul isi calca singur camasile si isi spala singur rufele, la fel ca orice simplu cetatean.
"Eu ii platesc pe politicieni. Nu vad niciun motiv pentru care banii platitorilor de taxe sa fie folositi pentru a le oferi politicienilor o viata de lux", a explicat un cetatean suedez intr-un reportaj al unei televiziuni braziliene.

Fara carcoteala, pe bune si drept, facand abstractie de nume si de persoana, chiar merita sa platim un politician roman, fie el si fost presedinte? 

_________________

Citiți și: 


Un arheolog DEZVĂLUIE SECRETE INCREDIBILE din Al Doilea Război Mondial! Ce a descoperit în pădurile din Europa (VIDEO)

Arheologii polonezi au făcut o DESCOPERIRE SENZAŢIONALĂ! Ce au găsit în timp ce excavau un sit arheologic din Cipru (VIDEO)

MISTERUL din Siberia. Un pescar rus a pus pe jar savanţii din toată lumea. "Este prea frumos ca să fie adevărat!" (VIDEO)

■ 
DELIR! Prezicerile Babei Vanga incep sa se ADEVEREASCA! / sezonul de iarna 2015



×