x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Regret că nu am pus şi a treia întrebare la referendum, privind eliminarea imunităţilor"

Băsescu: "Regret că nu am pus şi a treia întrebare la referendum, privind eliminarea imunităţilor"

26 Noi 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că regretă că nu a introdus o a treia întrebare la referendum, care să vizeze eliminarea imunităţii pentru parlamentari, miniştri şi preşedinte, dar că speră ca această măsură să fie introdusă la revizuirea Constituţiei, altfel face un nou referendum.



Candidatul susţinut de PD-L la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu, a declarat, astăzi, că ar putea organiza un nou referendum pentru a afla dacă românii doresc să le fie ridicate imunităţile demnitarilor.

Actualul şef al statului a făcut această remarcă la şedinţa Colegiului Director în care democrat-liberalii s-au întrunit la Palatul Parlamentului.

Traian Băsescu şi-a exprimat regretul că, la referendumul organizat în primul tur de scrutin privind reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la un Parlament unicameral, nu a pus o a treia întrebare. Mai precis, dacă românii ar fi de acord cu eliminarea imunităţilor parlamentarilor, miniştrilor şi preşedintelui, scrie antena3.ro.

Preşedintele în funcţie susţine că ar putea obţine acest lucru la revizuirea Constituţiei, lucru pe care validarea referendumului din 22 noiembrie "îl implică".

"Dacă voi constata că politicienii nu vor să mergem pe eliminarea imunităţilor voi mai organiza un referendum să spună românii dacă vor ca politicienii, preşedintele să aibă imunitate", a declarat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic