x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu şi Antonescu, favoriţii electoratului din New York

Băsescu şi Antonescu, favoriţii electoratului din New York

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Noi 2009   •   00:00

Românii stabiliţi în SUA i-au acordat votul lui Traian Băsescu. Totuşi, surpriza vine de la numele candidatului aflat pe poziţia a doua a electoratului stabilit peste Ocean. Astfel, Crin Antonescu îi ia faţa "psd"-istului Mircea Geoană. La secţia de vot din New York s-au prezentat 811 persoane, ceea ce indică o prezenţă mai redusă decât la scrutinul prezidenţial din 2004. Atunci, au ales să-şi exercite dreptul de vot în primul tur de scrutin 903 alegători.



Pentru preşedinte au votat 810 persoane, iar pentru referendum 778. Conform mediafax, o persoană nu a dorit să voteze pentru preşedinte, iar 33 au refuzat să voteze pentru referendum. În cele trei secţii de votare aflate în jurisdicţia Consulatului României de la New York au votat 195 de români la Boston, 145 la Philadelphia şi 130 la Bridgeport. La New York, după numărătoarea buletinelor de vot, cele mai multe voturi le-a obţinut Traian Băsescu (452), urmat de Crin Antonescu (219) şi Mircea Geoană (87). Pe locurile următoare s-au situat Hunor Kelemen (15), Corneliu Vadim Tudor (11), Remus Cernea (10), Sorin Oprescu (9), Gheorghe-Eduard Manole (1) şi George Becali (1). Cinci voturi au fost anulate.

La secţia de votare care a funcţionat în cadrul Ambasadei de la Washington au votat 348 de persoane până la închiderea urnelor, de asemenea în scădere faţă de alegerile din 2004, când s-au înregistrat 467 de voturi. Nu au fost semnalate incidente în secţiile de votare de la Washington şi New York, potrivit preşedinţilor celor două secţii. Numărul total de voturi de la cele 28 de secţii de votare amenajate pe teritoriul Statelor Unite urmează să fie centralizat şi comunicat de către Biroul Electoral pentru Secţiile de votare din străinătate.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009