x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu şi Udrea se chinuiesc să-l facă mare pe micul Boc

Băsescu şi Udrea se chinuiesc să-l facă mare pe micul Boc

de Adriana Duţulescu    |    14 Mar 2011   •   20:50
Băsescu şi Udrea se chinuiesc să-l facă mare pe micul Boc
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

156291-cs-20101220161949006.jpgEmil Boc a devenit oficial domnul Goe al PDL. Ca să nu rămână repetent şi anul acesta, la examenul din 14 mai, mamiţa Udrea şi mam'mare Băsescu s-au pus pe treabă, să-l transforme din micul premier în marele şef de partid.

După ce duminică seară, la vila Lac 1, Băsescu le-a spus şefilor judeţeni ai partidului că el îl vrea pe Boc preşedinte la PDL, Elena Udrea a dat vestea candidaturii lui Boc pe site-urile de socializare. Udrea a anunţat duminică noaptea pe Twitter că îl susţine pe Emil Boc la preşedinţia PDL. „Am ajuns acasă. A fost o zi lungă. Am semnat în această seară pentru susţinerea candidaturii lui Emil Boc la preşedinţia PDL”, a scris ministra Dezvoltării. Udrea a scris apoi pe Facebook că s-a străduit să fie prima care să semneze pentru candidatura lui Emil Boc la şefia PDL, dar nu a reuşit, de­oarece alţii şi-au declarat sprijinul înaintea ei. „Am găsit candidatul pentru preşedinţia PDL care corespunde cerinţelor mele. Un candidat care a fost ales într-o funcţie publică prin vot direct, care nu a fost niciodată bănuit de corupţie şi care este dispus să lupte pentru partid. În această seară am semnat pentru susţinerea candidaturii la preşedinţia PDL a lui Emil Boc. Oricât m-am străduit, nu am fost prima, mulţi colegi semnaseră înaintea mea”, a scris Udrea pe Facebook.

Ieri, înainte de şedinţa BPN al PDL, întrebată fiind cine şi-a anunţat până acum candidatura pentru postul de lider al PDL, tot Udrea a răspuns: „Din câte ştiu eu, ambii candidaţi. Şi domnul Boc, şi domnul Blaga, în discuţiile în interiorul partidului. Anunţul oficial se va face atunci când vor decide dânşii”.

Celălalt candidat este Vasile Blaga. Deşi Băsescu nu-l doreşte la şefia partidului, Blaga a anunţat şi el duminică seară, în faţa colegilor, că se va bate pentru preşedinţia PDL. Dar pe acesta l-a enervat faptul că nu el, ci Elena Udrea a făcut public acest lucru. Invitat ieri să confirme spusele lui Udrea referitoare la anunţul candidaturii, Vasile Blaga a replicat iritat: „Nu ştiu de unde ştie doamna Udrea. Să vă spună doamna Udrea”.

Roberta Anastase, Theodor Stolojan, Teodor Baconschi şi William Brânză şi-au anunţat ieri intenţia de susţine moţiunea lui Boc. Anastase şi-a motivat decizia prin cola­borarea strânsă pe care a avut-o cu Emil Boc până acum. „Am fost alături de primul-mi­nistru Emil Boc anul trecut şi în cele mai grele momente în care şi-a asumat măsurile necesare pentru România. Nu pot să fiu în altă parte”, a declarat Anastase. Stolojan a confirmat că îl susţine pe Boc: „Eu n-am semnat nici o moţiune, dar am spus întotdeauna că dacă domnul Boc va condida îl voi susţine”. Mi­nistrul de Externe, Teodor Baconschi a precizat că va contribui la elaborarea moţiunii pe care Boc o va depune. „Dacă premierul va candida, voi fi pe platforma respectivă şi lucrez la moţiunea aferentă”, a spus Baconschi. Boc beneficiază şi de susţinerea preşedintelui PDL Diaspora, deputatul William Brânză. „Preşedintele Emil Boc este în măsură să susţină reformele în partid, cât şi la nivel de ţară”, a spus Brânză.

De partea cealaltă, secretarul general Vasile Blaga nu şi-a anunţat explicit în public candidatura. „Toate la timpul lor. Cel mai important lucru acum este să trecem peste moţiunea de miercuri”, a spus Blaga înainte de începerea şedinţei BPN de ieri. Mai ferm decât Blaga a fost Berceanu. Acesta a declarat că îl susţine pe Vasile Blaga pentru funcţia de preşedinte al partidului, afirmând, totodată, că pe el nu îl „preocupă” o funcţie în structura de conducere a formaţiunii. Întrebat dacă îşi menţine opţiunea de a-l sprijini pe actualul secretar ge­neral al PDL, Vasile Blaga, pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii, Radu Berceanu a spus, citat de Mediafax: „Absolut! Nu-mi schimb opinia de pe o zi pe alta!”.

Adriean Videanu spune că nu poate să sprijine un candidat fără să vadă în prealabil do­cumentul programatic prin care îşi promovează candidatura. Un punct de vedere similar a exprimat şi vicepreşedintele Ioan Oltean. „Sper că de miercuri încolo, după moţiunea de cenzură a opoziţiei, colegii mei, cei care doresc să acceadă la funcţia de preşedinte, să-şi anunţe candidaturile. Până atunci nu cred că cineva îşi va anunţa oficial candidatura”, a spus liderul pedeliştilor bistriţeni.

×
Subiecte în articol: politica