x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Siegfried Mureşan, propunerea PMP pentru funcţia de premier

Băsescu: Siegfried Mureşan, propunerea PMP pentru funcţia de premier

26 Iun 2017   •   17:55
Băsescu: Siegfried Mureşan, propunerea PMP pentru funcţia de premier
Sursa foto: DIANA OROS

Traian Băsescu a anunţat luni, la finalul consultărilor delegaţiei PMP cu şeful statului, că propunerea acestui partid pentru funcţia de prim-ministru este europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"Noi am avut o propunere pentru (...) candidat la funcţia de prim-ministru. Propunerea este Siegfried Mureşan, europarlamentar. Sigur că îl comparăm cu propunerea pe care a avut-o alianţa PSD-ALDE. (...) Mureşan este parte a Grupului Popular European, fiind membru PMP", a afirmat Băsescu, după consultările de la Cotroceni cu şeful statului. 

El a precizat că Siegfried Mureşan reprezintă "generaţia Macron, dar şi generaţia Trudeau, din Canada". 

"Cred că am făcut o propunere care să corespundă nu numai portretului-robot al lui Dragnea şi al domnului preşedinte Iohannis. Propunerea noastră corespunde portretului-robot al oricărui cetăţean român: un politician tânăr, de succes (...), un politician care deja este extrem de experimentat în utilizarea şi alocarea banilor europeni, (...) un politician care s-a bătut foarte mult în Parlamentul European şi în Comisia de buget a Parlamentului European pentru alocarea de fonduri Republicii Moldova", a adăugat Traian Băsescu. 

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: basescu siegfried muresan pmp