x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Speriat de referendum, Antonescu s-a refugiat în braţele PSD, la Geoană, "omul mogulilor"

Băsescu: Speriat de referendum, Antonescu s-a refugiat în braţele PSD, la Geoană, "omul mogulilor"

23 Noi 2009   •   00:00

Traian Băsescu a declarat că liderul liberal Crin Antonescu şi-a găsit refugiul în braţele PSD, la Mircea Geoană, care este "omul mogulilor" şi a apreciat că o alianţă PSD-PNL ar arunca România cu 20 de ani în urmă.



Potrivit lui Băsescu, "speriat de reuşita referendumului" privind introducerea Parlamentului unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, Crin Antonescu a găsit un singur loc de refugiu, "în braţele PSD, acolo unde în niciun caz nu se doreşte o reformă a clasei politice", care să ducă la pierderea privilegiilor.

Băsescu a adăugat că, prin decizia de luni de a se "azvârli drept în braţele PSD, Crin Antonescu lasă unele "nelămuriri", respectiv "cum a putut, de la ziua de ieri, când tuna şi fulgera împotriva mogulilor, să sară azi, după un somn liniştitor, drept în braţele protejatului" acestora.

El a opinat că Mircea Geoană este omul fabricat şi prefabricat de aceştia.

"Când a fost un cinstit? Azi, când a trecut la fapte sau când se întreba în campanie ce-i şi cu mogulii, ce-i şi cu moscovitul Mircea Geoană", a adăugat el.

Traian Băsescu a opinat că o astfel de alianţă între Crin Antonescu şi PSD riscă să ne ducă înapoi cu 20 de ani, la vremurile în care PSD făcea ce vroia cu instituţiile statului.


Nu voi încerca nicio alianţă politică pentru turul al doilea al prezidenţialelor
"Opţiunea mea rămâne ca, aşa cum am făcut-o întotdeauna, să nu încerc nicio alianţă politică în perspectiva alegerilor din 6 decembrie. Singurul aliat pe care mi-l doresc cu toată sinceritatea este românul, românul de care astăzi prea puţin politicieni mai au grijă", a spus Băsescu.

El a adăugat că îi asigură pe români că alianţa cu el va forţa în continuare clasa politică să se reformeze.

"Îi asigur pe români că alianţa cu mine este o alianţă care va continua să forţeze clasa politică pentru reformarea ei înseşi şi, în acelaşi timp, pentru modernizarea statului român", a spus preşedintele Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic