x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Voi numi un premier de dreapta dacă Negoiţă va fi invalidat

Băsescu: Voi numi un premier de dreapta dacă Negoiţă va fi invalidat

17 Noi 2009   •   00:00
Băsescu: Voi numi un premier de dreapta dacă Negoiţă va fi invalidat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că va veni cu o a treia desemnare de premier, preferabil de dreapta, în cazul în care Liviu Negoiţă şi guvernul pe care acesta îl propune va fi invalidat de Parlament.



Şeful statului a reiterat că după alegerile prezidenţiale ar prefera instalarea unei guvernări de dreapta, considerată cea mai benefică pentru România, după ce a experimentat în timpul mandatului său o serie de formule guvernamentale.

"În măsura în care această desemnare se va face înainte de turul doi sau turul întâi, deşi puţin probabil, eu nu voi merge pe concepţia dizolvării Parlamentului. Nu ne putem permite în prezent aventura declanşării unor alegeri anticipate. Trebuie ca prin negocieri să găsim f romula de guvernare care să nu împingă ţara mai jos. Voi desemna un al treilea prim-ministru dacă guvernul Negoiţă nu va fi învestit. Va trebui să fie un premier care să reprezinte dreapta", a afirmat Băsescu, citat de Antena3.

De altfel, şeful statului a invocat experienţa din mandatul său prezidenţial, arătând că timp de cinci ani a avut timp să experimenteze mai multe formule guvernamentale pentru a ajunge la concluzia că ţara are nevoie de o guvernare de dreapta.

"Am trecut prin toate experimentele politice în timpul primului meu mandat. O guvernare de dreapta este necesară şi utilă românilor", a conchis Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic