x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu vrea să schimbe sistemul constituţional din România

Băsescu vrea să schimbe sistemul constituţional din România

15 Oct 2009   •   00:00

Sistemul constituţional din România are lipsuri, crede preşedintele Traian Băsescu. Prezent la Palatul Parlamentului, la o reuniune a preşedinţilor Curţilor Constituţionale Europene, şeful statului le-a spus acestora că sistemul din România funcţionează contrar celor din ţările europene şi că trebuie adaptat.



În acest sens, el a declarat că a vorbit deja cu Ioan Vida, preşedintele Curţii Constituţionale din România, informează Antena3. Şeful statului susţie că intenţionează să facă această schimbare ca urmare a contradicţiilor care există între deciziile finale ale Curţii Supreme şi cele ale Curţii Constituţionale.

Totodată, preşedintele Băsescu a declarat că urmare a naturii sale, de instanţă politică jurisdicţională, Curtea Constituţională a României a fost uneori şi dezaprobată de unii dintre actorii vieţii politice sau ai societăţii civile.

La rândul său, şi preşedintele Curţii Constituţionale, Ioan Vida, a precizat că există uneori o ostilitate din partea opiniei publice, mai ales atunci când sunt declarate neconstituţionale anumite articole de lege. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic