x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Big Mama Gorghiu. Pedeliştii propun premierul

Big Mama Gorghiu. Pedeliştii propun premierul

de Georgiana Ionita    |    03 Oct 2016   •   08:29
Big Mama Gorghiu. Pedeliştii propun premierul
Sursa foto: Radu TUTA / AGERPRES FOTO

Aripa democrat-liberală din PNL a hotărât ca Vasile Blaga să nu fie înlocuit pe postul de co-preşedinte, iar Alina Gorghiu să rămână președinte unic al liberalilor. Europarlamentarul Daniel Buda a fost împuternicit să voteze listele pentru alegerile parlamentare, iar primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost desemnat șef de campanie pentru alegerile din decembrie.

Tabăra democrat-liberalilor ar fi acceptat varianta ca Alina Gorghiu să rămână președinte unic al PNL, în schimbul promisiunii că ei vor nominaliza premierul după alegerile parlamentare în cazul în care PNL reușește să obțină majoritatea după alegeri. "În prima şedinţă, după o dezbatere serioasă cu un singur vot împotrivă am hotărât să renunţăm la copreşedinţia partidului pentru că suntem un singur partid. Rămâne doamna Gorghiu preşedinte. Domnul Daniel Buda va semna cu doamna Gorghiu listele de candidaţi la parlamentare. Am ales soluţia cea mai bună. Voi sprijini partidul cum pot", a spus Vasile Blaga.

Tot Blaga e jupânu`

Conducerea centrală a PNL rămăsese singura condusă de doi co-președinți, filialele din restul ţării fiind deja conduse de președinți unici. Tot în cadrul ședinței din weekend, liberalii l-au desemnat pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă, să preia de la Vasile Blaga șefia campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, decizia urmând să fie validată mâine în Biroul Politic. Gheorghe Falcă este finul fostului președinte al României, Traian Băsescu, şi ar urma să candideze la Congresul din 2017 pentru funcţia de preşedinte plin al PNL. Chiar şi aşa, Vasile Blaga susţine că se va implica şi el în campania electorală. “Blaga are soarta lui Crin Antonescu, doar că Crin a plecat, că dacă nu pleca, o păţea şi el. Vasile Blaga a fost șeful de campanie al lui Klaus Iohannis, omul cu voturile. Şi-a făcut treaba, acum trebuie să plece. Nu a vrut să plece, uite că a plecat'', a atacat Victor Ponta.

Vasile Blaga: O să îmi fac treaba şi o să fac ceea ce ştiu, inclusiv în campania electorală, din poziţia de membru simplu al PNL

×
Subiecte în articol: vasile blaga alina gorghiu