x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga ar fi vrut ca Şoric să fie adjunctul lui Tobă

Blaga ar fi vrut ca Şoric să fie adjunctul lui Tobă

10 Mar 2011   •   21:42

Deputatul PSD, Eugen Bejinariu, a susţinut că Vasile Blaga, care acum " se dă îngeraş al politicii din România”, pe vremea când era ministru de Interne, mai exact în 2009, i-a propus ca adjuncţi ai fostului şef al IGPR, Petre Tobă, şeful de atunci al IPJ Neamţ, Aurelian Şoric şi cel al IPJ Suceava, Nicuşor Todiruţ.

Bejinariu a mai spus despre Blaga că în urma acuzaţiilor aduse de loderul "Pro Lex”, Vasile Lincu, că nu a numite pe nimeni în funcţie, deşi cu o lună în urmă recunoştea că fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), Radu Mărgineanu, fusese numit la propunerea sa. "Cred că şi domnul Blaga are momente de amnezie şi mai uită că a numit oameni pe diverse poziţii şi că a condus Ministerul de Interne multă vreme”, a spus Bejinariu.

Totodată, deputatul PSD a susţinut că "regina şpăgilor din vămi” este PDL şi că acum există doar o luptă "de faţadă” la frontieră.

"Traficul continuă şi se face cu TIR-ul, cu garnituri de tren, cu vapoarele”, a spus deputatul PSD, care a subliniat că nici până în prezent Vama Constanţa nu a fost luată în calcul pentru a fi verificată şi că se aşteaptă "ştergerea urmelor” pentru ca acolo să înceapă controalele.

Bejinariu a mai spus că este "ciudat” că în magazinele de tip duty free în punctul de trecere al frontierei Siret se vând cantităţi mari de ţigări.  "Cine vrea să cumpere din duty free când pleacă în Ucraina în condiţiile în care în Ucraina preţul ţigărilor e de două ori mai mic”, a spus Bejinariu.

×