x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga îl sfătuieşte pe Victor Ponta să ia exemplul premierului Moldovei

Blaga îl sfătuieşte pe Victor Ponta să ia exemplul premierului Moldovei

12 Iun 2015   •   12:21
Blaga îl sfătuieşte pe Victor Ponta să ia exemplul premierului Moldovei
Sursa foto: Adrian Manolache

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat vineri că votul în favoarea moţiunii de cenzură este o soluţie de maximă urgenţă pentru interesul naţional al României şi i-a transmis premierului Victor Ponta să înveţe de la prim-ministrul Moldovei care a demisionat.

CITEŞTE ŞI Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, şi-a anunţat demisia

"Premierul Moldovei şi-a dat demisia declarând că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii. România este astăzi o ţară aflată în plină criză, generată şi amplificată de premier, a cărui legitimitate este făcută praf în fiecare zi de către domnia sa. Guvernarea României este aflată în plină disoluţie. Dl prim-ministru sfidează pe toată lumea, propriii votanţi şi susţinătorii PSD, şi refuză să facă un gest normal în orice ţară democratică - să îşi dea demisia", a spus liderul PNL.

El a susţinut că Ponta şi ministrul Justiţiei "recurg la ameninţări faţă de cetăţenii care doresc să protesteze". Blaga a amintit că liberalii au renunţat la lanţul uman din jurul Parlamentului.

"Dl Ponta arată ca un politician disperat, a cărui grijă este una singură - să îşi păstreze puterea, are un singur gând, indiferent care sunt costurile, să rămână agăţat de scaunul de la Palatul Victoria", a adăugat Blaga.

Copreşedintele PNL a declarat că premierul a blocat dreptul la vot românilor din diaspora la prezidenţiale.

El a susţinut că situaţia din prezent este tulbure, cu efecte devastatoare pentru credibilitatea ţării.

"Am ajuns în situaţia aberantă în care premierul Victor Ponta, care spunea că dreptul la vot este o lozincă, să invoce votul românilor să rămână la putere. Ar fi fost bine pentru ţară ca această moţiune să nu mai aibă sens şi dl Ponta să îşi fi dat demisia, dar nu a făcut-o. Demisia dintr-o funcţie publică atunci când faci rău ţării este un gest care arată responsabilitate şi un caracter puternic şi am văzut ieri o astfel de situaţie în Guvernul domniei sale, numai că pentru dl Ponta binele României nu este o unitate de măsură, îl interesează fiecare zi în care mai rămâne în funcţia de prim-ministru la Palatul Victoria. În asemenea condiţii votul în favoarea moţiunii de cenzură devine o soluţie de maximă urgenţă, o soluţie în favoarea interesului naţional al României. Învăţaţi de la premierul Moldovei, dle prim-ministru", a declarat Vasile Blaga.

×