x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: PDL nu va recunoaşte un referendum cu mai puţin de 50% din alegători şi de peste o zi

Blaga: PDL nu va recunoaşte un referendum cu mai puţin de 50% din alegători şi de peste o zi

de Mediafax    |    16 Iul 2012   •   10:30
Blaga: PDL nu va recunoaşte un referendum cu mai puţin de 50% din alegători şi de peste o zi

PDL nu va recunoaste un referendum la care participa mai putin de 50% plus unu din alegatorii inscrisi in listele electorale si care sa dureze mai mult de o zi, a declarat, luni, presedintele PDL, Vasile Blaga.

Blaga a precizat, dupa sedinta BPN al partidului, ca in acest fel PDL intelege sa respecte cu strictete deciziile Curtii Constitutionale referitoare la organizarea referendumului.

"Noi, PDL, nu vom recunoaste un referendum la care participa mai putin de 50% plus unu din alegatorii inscrisi in listele electorale si care sa dureze mai mult de o zi. Intelegem in acest fel sa respectam cu strictete decizia Curtii Constitutionale referitoare la organizarea referendumului, in democratie regulile nu se schimba in timpul jocului", a precizat Vasile Blaga.

Intrebat cum se va pune in practica aceasta nerecunoastere a referendumului, Blaga a spus: "Totate la timpul lor. Noi nu jucam decat in cadrul democratiei, in prevederile Constitutiei si ale legilor Romaniei".

El a mai spus ca i s-a parut incorect si faptul ca in sectiile de vot, la referendum, va fi prezent un singur reprezentant al celor care il sustin pe Traian Basescu, si anume al PDL si cinci reprezentanti ai altor formatiuni politice.

Senatul se va reuni in sesiune extraordinara, marti, iar Camera Deputatilor se va reuni miercuri, pentru a decide in legatura cu legislatia privind referendumul de demitere a presedintelui suspendat Traian Basescu.

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

Pe de alta parte, USL a propus ca referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu sa se desfasoare pe parcursul a doua zile.

×