x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc, despre cazul Nicolescu: Opoziţia încearcă să ascundă o posibilă faptă de corupţie

Boc, despre cazul Nicolescu: Opoziţia încearcă să ascundă o posibilă faptă de corupţie

28 Ian 2011   •   09:55
Boc, despre cazul Nicolescu: Opoziţia încearcă să ascundă o posibilă faptă de corupţie
Sursa foto: Dragos Stoica /Jurnalul National

148719-.jpgVIDEO - Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a acuzat, astăzi, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul partidului, "show-ul mediatic" făcut de PSD şi PNL în legătură cu cercetarea preşedintelui CJ Argeş, care urmăreşte să pună presiune politică pe procurori şi subminează credibilitatea României.

Emil Boc a declarat că "justiţia este independentă şi aşa trebuie să rămână". El a precizat că PDL, indiferent despre cine a fost vorba, nu s-a amestecat în actele de justiţie şi a respectat orice decizie a acesteia.

"Alianţa socialistă PSD-PNL acţionează ca o alianţă împotriva justiţiei", a mai declarat liderul PDL, referindu-se la cazul preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi a acuzat cele două partide că exploatează mediatic şi politic o acţiune normală a justiţiei, înercând să manipuleze opinia publică.

El a precizat, de asemenea, că PDL respinge ferm orice acuzaţie a PSD şi PNL de implicare în acest caz. Premierul a mai acuzat PSD şi PNL că, prin "circul mediatic" pe care îl fac, riscă să submineze credibilitatea României şi a justiţiei.



"Fără nicio dovadă, fără nicio probă, lideri ai PSD şi PNL încearcă să exploateze mediatic şi politic o acţiune normală a justiţiei. Opoziţia încearcă să manipuleze opinia publică amestecând un miting paşnic al celor de la Mioveni, cu arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean şi un incident medical. La aceasta au adăugat şi acuzaţii politice absolut aberante fără bază reală", a afirmat Emil Boc.

El a spus că opoziţia a iniţiat "acest circ mediatic" pentru a ascunde o "posibilă faptă de corupţie a unui membru important al PSD". Potrivit lui Emil Boc, "şedinţa PSD din faţa DNA" reprezintă o altă dovadă a presiunii politice pe care opoziţia le face la adresa justiţiei.

"PDL nu a făcut nicio presiune politică şi a lăsat justiţia să-şi facă datoria. Show-ul mediatic al opoziţiei urmăreşte să pună presiune pe judecători şi procurori. Şedinţa PSD din faţa DNA şi acţiunea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene de a da în judecată procurorii sunt dovezi ale presiunii politice pe care opoziţia o face la adresa justiţiei", a adăugat Emil Boc.

Emil Boc a mai spus că opoziţia face un mare deserviciu credibilităţii României, în momentul important privind aderarea la spaţiul Schengen, arătând că acest comportament al partidelor de opoziţie "adânceşte neîncrederea celor care au avut îndoieli" în această privinţă.

„Personal, regret starea de sănătate a domnului Nicolescu şi incidentele în care a fost implicat“, a încheiat Boc declaraţia de presă pe marginea scandalului Nicolescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA Piteşti, fiind acuzat de mai multe fapte de corupţie.

×
Subiecte în articol: nicolescu boc PDL