x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc recunoaşte "cu smerenie" greşeala majorării salariilor profesorilor în 2008

Boc recunoaşte "cu smerenie" greşeala majorării salariilor profesorilor în 2008

de Diana Scarlat    |    04 Apr 2011   •   22:19

Coaliţia a hotărât în şedinţa de astăzi să mandateze Guvernul pentru a-şi angaja răspunderea în Parlament pe proiectul legislativ care limitează creşterile salariale pentru profesori, iar premierul Emil Boc a declarat în această seară, la postul public de televiziune, că recunoaşte "cu smerenie” că a fost o mare greşeală majorarea salariilor cadrelor didactice în 2008.

Premierul a adăugat că a recunoaşte o greşeală este mai bine decât a persevera în eroare. "O spun răspicat şi cu smerenie în faţa românilor: susţinerea majorării salariilor cu 50%, în 2008, a fost o greşeală pe care şi eu o recunosc. Am fost unul dintre aceia care, deşi nu eram nici membru al Guvernului sau al Parlamentului, am susţinut din calitatea de preşedinte de partid majorarea salariilor. Recunosc, însă că a recunoaşte este mai bine decât a persevera în greşeală. Spun asta acum, după ce a trecut această criză peste noi, şi cred că ar trebui să-i schimbe şi pe politicieni”, a declarat Emil Boc. Premierul a precizat că actuala criză economică a schimbat contextul economic, astfel încât, în prezent trebuie să se asigure stabilitatea economică a ţării.

"Noi nu plafonăm salariile. Sentinţele judecătoreşti, care ţin de trecut şi care au fost obţinute, se vor respecta, se vor reeşalona acele drepturi şi vor fi plătite conform drepturilor în vigoare. în funcţie de modul când s-au pronunţat sentinţele, ele se vor plăti în anii următori. Drepturile salariale obţinute în instanţe şi prin sentinţe sunt puse deoparte şi se dau în funcţie de resursele economice ale ţării, sentinţele judecătoreşti trebuie respectate, nu se discută. Vor fi reeşalonate, aşa cum sunt reeşalonate şi drepturile magistraţilor, când apar asemenea drepturi, ele se reeşalonează, pentru că economia nu ne permite în acest moment să putem plăti aceste drepturi restante”, a mai spus Boc.

×