x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bogdan Ciucă: PC propune ştergerea penalităţilor la întreţinere pentru cei care îşi achită datoriile de bază

Bogdan Ciucă: PC propune ştergerea penalităţilor la întreţinere pentru cei care îşi achită datoriile de bază

27 Oct 2009   •   00:00

Parlamentarul conservator a depus o iniţiativă legislativă care prevede scutirea de la plata penalităţilor acumulate la întreţinere pentru românii care îşi achită datoriile de bază. Propunerea care vine din partea Partidului Conservator, este promovată de grupul parlamentar al Alianţei PSD+PC şi este susţinută de parlamentari de la toate grupurile politice.

Bogdan Ciucă a declarat că iniţiativa nu are de a face cu campania electorală, ci este menită să îi ajute pe românii cu venituri mici. El a explicat că propunerea a fos depusă şi anul trecut dar din cauza faptului că nu a intrat în dezbaterea comisiilor, conform Regulamentului, a fost retrasă. De lege vor beneficia românii cu venituri sub 600 RON. "Vrem un lucru simplu şi logic. Cei care vor plăti sumele restante cu titlu de datorie de bază, în termen de un an de zile de la intrarea în vigoare a acestei legi, vor fi scutiţi de penalităţi. Legea nu afectează bugetul de stat, Guvernul sau Parlamentul, ci afectează în bine omul de pe stradă", a declarat vicepreşedintele conservator. El a mai spus că legea va ajuta şi societăţile furnizoare, care vor primi multe lichidităţi pe care le pot folosi pentru investiţii.

×
Subiecte în articol: politic