x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dreapta Unită va raporta la Meta și Google campania declanșată de PSD-PNL

Dreapta Unită va raporta la Meta și Google campania declanșată de PSD-PNL

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   14:15
Dreapta Unită va raporta la Meta și Google campania declanșată de PSD-PNL
Sursa foto: Sursa: Facebook

Reprezentanții alianței Dreapta Unită anunță că vor raporta la Meta și Google ceea ce ei numesc „campania de fakenews” declanșată de PSD-PNL. De asemenea, va fi sesizată Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Alianța Dreapta Unită anunță că „va sesiza Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și va raporta la Meta și Google campania de fakenews și propagandă declanșată de PSD și PNL în ultimele săptămâni și intensificată în ultimele zile”.

„Este campania disperării din partea celor care știu că vor pierde toată puterea anul acesta. Ciucă și Ciolacu sunt doi politicieni disperați, care se ascund în spatele propagandei. Sunt liderii unei alianțe toxice ce trăiește din minciuni. Dacă ne uităm pe bugetele alocate de PNL, vedem că cheltuie mai mulți bani pe minciuni împotriva Dreapta Unită decât pe promovarea propriilor candidați și proiecte. Este evident că acest efort este direcționat doar împotriva USR. Partide extremiste precum AUR sau SOS nu sunt ținta unor astfel de atacuri din partea PSD-PNL, deși aceștia susțin că luptă împotriva extremismului. Acum se vede care a fost adevăratul motiv al comasării: frica de Dreapta Unită”, a declarat Cristian Seidler, coordonatorul campaniei USR pentru alegerile din 2024.

Potrivit acestuia, este vorba atât de campanii neasumate, mascate în spatele unor publicații sau site-uri anonime, dar și de reclame mincinoase. De exemplu, în ultimele trei zile au fost create și promovate peste 100 de reclame mincinoase despre USR, reprezentând aproape jumătate din totalul de reclame promovate de PSD-PNL, a precizat reprezentantul USR.

„Vom sesiza Autoritatea Electorală Permanentă și vom raporta campania de fake news la Meta și Google. Adevărații milionari sunt Rareș Bogdan, cu o avere de 3,8 milioane de lei (fără terenuri sau conturile soției), din care un pic peste 1 milion de lei doar în colecția de tablouri. Sau Vasile Dâncu. Ori Lucian Bode, secretarul general al PNL, omul cu căbănuța de la Sinaia”, a încheiat Cristian Seidler.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: campanie raportare dreapta unita