x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Cîrstoiu: Bucureștiul suferă de cancer. Îl putem face sănătos

Cătălin Cîrstoiu: Bucureștiul suferă de cancer. Îl putem face sănătos

de Redacția Jurnalul    |    20 Mar 2024   •   13:30
Cătălin Cîrstoiu: Bucureștiul suferă de cancer. Îl putem face sănătos

Candidatul susținut de PNL și PSD la Primnăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, susține că Bucureștiul suferă de cancer: „Împreună vom învinge un oraș bolnav și îl vom face sănătos”.

Cătălin Cîrstoiu a spus, miercuri, că până acum nu a avut carieră politică, dar că astăzi e momentul în care alianța celor mai mari două partide din România scoate un produs: candidatul la primaria generală.

„Ca medic am ajuns la concluzia, având un simț civic față de comunitatea în care trăiesc, că sănătatea nu se rezumă strict la acele manevre pe care le omul le găsește în spital. Sănătatea merge dincolo de asta pentru că sănătatea pacienților e influențată de tot ce înseamnă sănătatea unui aer curat, înseamnă sănătatea unui transport public eficient, a unei infrastructuri rutiere efeciente, înseamnă sănătatea dată de un mediu cald, un mediu propice, în care la Primăria generală a Capitalei orice cetățean nu își cere drepturile, ci și le găsește în mod fundamental”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

El susține că noul primar general trebuie să dea viziune orașului, „care funcționează după o lege veche, să statueze principiile de organizare și să reprezinte cu eleganță și abnegație acest oraș”.

„Una din obligațiile mele față de pacienții mei a fost să asigur tratamentul unor boli grave, cancerul. Și am făcut-o, zic eu, avem cel mai modern buncăr de radioterapie care există în Europa de Est, în scurt timp va fi functional. Uitându-mă la acest oraș, am văzut că probabil, prin diverse elemente de diagnostic, are aceeași boală, boala asta care m-a obsedat multă vreme. În fața dumneavoastră aveți un supraviețuitor al acestei boli. Sigur, făcându-vă această mărturisire care pentru mine e puțin dureroasă, că împreună vom învinge un oraș bolnav și îl vom face sănătos”, a adăugat el.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cancer catalin cirstoiu bucuresti