x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Catarama starneste scandal la liberali

Catarama starneste scandal la liberali

14 Aug 2004   •   00:00

POLITIC

Vicepresedintele PNL Bucuresti, Viorel Catarama, asteapta verdictul Curtii de Onoare si Arbitraj a partidului asupra contestatiei depuse dupa ce a fost eliminat de pe listele parlamentare. Contestatia lui Viorel Catarama fata de eliminarea sa de pe listele parlamentare ale PNL va fi judecata saptamana viitoare de Curtea de Onoare si Arbitraj a partidului.
MONICA IORDACHE

Dupa ce a fost exclus de pe listele parlamentare ale PNL, pe motiv ca are imagine negativa, Catarama a depus in urma cu doua zile o contestatie la Curtea de Onoare si Arbitraj a partidului. Juristii care i-au intocmit contestatia au invocat impotriva deciziei de eliminare a sa, luata de Delegatia Permanenta a liberalilor, atat argumente de fond, cat si de procedura. Argumentul de fond se refera la incalcarea statutului PNL, care prevede ca filialele care au avut un scor peste media pe tara in alegerile locale au dreptul sa isi alcatuiasca singure listele parlamentare. Desi PNL Bucuresti a obtinut 26,5% din voturile pe Capitala, media PNL pe tara fiind 18%, l-a pierdut pe Catarama de pe lista. In plus, in contestatie se invoca si articolul din statut care prevede ca fiecare membru PNL are dreptul de a candida pentru orice functie publica. O a doua anomalie invocata de juristii lui Catarama este cea de procedura, si anume repetarea votului in Delegatia Permanenta. In cadrul sedintei, Biroul Executiv a propus invalidarea candidaturii liderului PNL Bucuresti, decizie care ar fi trebuit luata cu votul majoritatii celor prezenti, adica 34. Pentru ca nu s-au strans decat 33 de voturi impotriva lui Catarama, votul s-a reluat obtinandu-se scorul necesar eliminarii lui.

PROCEDURA. Cele trei argumente vor fi analizate saptamana viitoare de "judecatorii" PNL. "Daca se ajunge la concluzia ca decizia Delegatiei Permanente este nestatutara, se va relua discutia in acest for. Practic, eliminarea lui Catarama se anuleaza, dar Delegatia Permanenta trebuie sa-si dea iar votul asupra listei parlamentare a PNL Bucuresti", a explicat presedintele Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL, Bogdan Olteanu. Asta inseamna ca revenirea lui Catarama in randurile potentialilor parlamentari nu e atat de simpla, intrucat va fi nevoie de inca un vot al Delegatiei Permanente asupra listei parlamentare.

×
Subiecte în articol: politic pnl catarama