x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul Norica - Nepoata Hanes a iesit de la Comisie pe geam

Cazul Norica - Nepoata Hanes a iesit de la Comisie pe geam

de Aniela Nine    |    24 Mai 2006   •   00:00
Cazul Norica - Nepoata Hanes a iesit de la Comisie pe geam

Norica Nicolai si nepoata ei, Ana Maria Hanes, care este acuzata ca a votat in Senat in locul liberalului Serban Stratila, au fost audiate ieri de Comisia de disciplina a Senatului. Dupa audiere, Hanes nu a mai folosit usa pentru a parasi biroul unde s-a desfasurat sedinta. A fost mai aproape fereastra.

Pentru ca Regulamentul prevede ca sedintele Comisiei de disciplina sunt secrete, si sedinta Comisiei de disciplina de ieri a fost inchisa pentru presa. Audierile nu au avut loc insa in sala obisnuita de sedinte, ci in biroul presedintelui de comisie, udemeristul Peter Eckstein Kovacs. "Am ales biroul meu pentru ca este o intimitate mai mare, se discuta mai liber", a explicat Eckstein optiunea. Ca atare, in jurul orei 12, senatorii Comisiei, Norica Nicolai, dar si "nepoata", ascunsa in spatele unei perechi de ochelari de soare negri, au intrat in biroul lui Eckstein. Dupa audierile de aproape o ora, toti senatorii au parasit biroul udemeristului, inclusiv Eckstein, care a mers la sedinta Biroului Permanent. Singura persoana implicata in scandal care nu a mai iesit pe usa biroului lui Eckstein este "nepoata" Ana Maria Hanes.

IESIRE DE URGENTA. Timp de alte trei ore ziaristii au asteptat in fata respectivului birou ca "nepoata" sa paraseasca spatiul. Intre timp, senatorul Eckstein a revenit in birou si, dupa un timp, s-a decis sa permita ziaristilor accesul in biroul sau pentru a demonstra ca Hanes nu mai este acolo. Intr-adevar, biroul era gol. "Nu stiu unde este. Era in birou cand eu am plecat la sedinta Biroului Permanent", a replicat Eckstein. Cum in permanenta presa a asteptat la usa biroului lui Eckstein, singura explicatie era iesirea "de urgenta": fereastra biroului, deschisa catre una din terasele Parlamentului. Catre aceeasi terasa se deschidea si fereastra de la o toaleta situata pe o alta latura a coridorului.

FARA REZULTAT. Pentru ca audierile nu au fost finalizate, intr-o proxima sedinta urmand sa vina si Serban Stratila, senatorii nu au adoptat o decizie, a precizat presedintele Comisiei. Cum insa opinia majoritara in randul senatorilor din Comisie este ca probele prezentate nu dovedesc ca este vorba de vot, ci se demonstreaza doar "joaca la butoane" a Anei Hanes, dar nu in timpul votului, ci al dezbaterilor generale la o lege, Noria Nicolai nu poate fi invinuita decat ca a permis accesul unei persoane straine in sala si ca a lasat-o nesupravegheata. Ca atare, se pare ca raportul Comisiei va recomanda Biroului Permanent acordarea doar a unui avertisment Noricai Nicolai. Decizia Biroului Permanent va trebui comunicata si Parchetului. Aceasta institutie a solicitat conducerii Senatului transmiterea acestor informatii, caci la Parchet se afla pe rol un proces intentat de doua ONG-uri senatorilor Norica Nicolai, Teodor Melescanu si Serban Stratila, acestia fiind acuzati de complicitate la savarsirea infractiunilor prevazute de articolele 249 si 240 din Codul Penal.

×
Subiecte în articol: politic biroul biroului eckstein hanes