x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Traian Basescu despre Elena Udrea: Cred că are șanse să fie achitată

Ce spune Traian Basescu despre Elena Udrea: Cred că are șanse să fie achitată

03 Mar 2017   •   07:39
Ce spune Traian Basescu despre Elena Udrea: Cred că are șanse să fie achitată
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi seară în platoul Știrilor B1 TV despre dosarul Gala Bute, al cărui ultim termen a avut loc miercuri, iar procurorii au cerut pedepse orientate către maxim pentru Elena Udrea, fostul ministru riscând până la 21 de ani de închisoare. 

Băsescu susține că Udrea are șanse să fie achitată în acest dosar. 

”Eu i-aș dori să fie o achitare. Cred că are șanse să fie o achitare. Chiar solicitarea extremă a procurorilor DNA arată că nu sunt deloc siguri pe acuzațiile pe care le-au făcut.

Acest dosar a fost generat de un interviu și un denunț pe care l-a făcut Elena Udrea într-o vineri, iar marți, la intervale de câte o jumătate de oră, i s-au cerut consecutiv patru arestări toate devenind capete de acuzare în acest dosar. Deci cred că a fost un dosar facut in pripă. 

Dosarul oicum va merge la CEDO pentru că doamna Udrea nu a avut parte de un proces corect”, a declarat fostul șef al statului. 

Traian Băsescu, despre dosarul ”Gala Bute”

Întrebat cum se face că se cer atâția ani de închisoare dacă nu sunt probe, așa cum susține Elena Udrea, Băsescu a răspuns: ”Asta, ușor-ușor decredibilizează DNA. Este păcat pentru că România are nevoie de o instituție ca DNA. 

Vor ieși la suprafață foarte multe (dosare - n.r.) care nu țin, din 2015-2016. Aici, în această Gală Bute, cel care a dat mita nu este inculpat, a rămas să se cerceteze dacă a dat mită, în schimb au găsit cine a primit mită, Elena Udrea. E ridicol aproape. 

×
Subiecte în articol: traian basescu Elena Udrea