x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cei 300 de la Gara de Nord

Cei 300 de la Gara de Nord

de Diana Scarlat    |    23 Noi 2009   •   00:00

300 de suflete şi-au exprimat dreptul la vot ieri la Gara de Nord din Capitală. De la şapte dimineaţa, până la nouă seara, după că-au îngheţat ore-n şir la coadă, în ţarcul păzit de jandarmi şi poliţişti.

300 de "refugiaţi" de prin alte colţuri ale ţării şi-au pierdut frumoasa duminică de toamnă în gară, în timp ce alţii, mult mai norocoşi, au reuşit să voteze în timp record la alte secţii speciale, cum ar fi cea de la Tunari, unde 200 de oameni au votat doar până la prânz, sau de la Baloteşti, unde votaseră deja 300 de personae până la ora 14.00. La Gara de Nord însă timpul trece altfel şi este nevoie de 14 ore încheiate ca să voteze 300 de cetăţeni  dornici de a-şi alege preşedintele. Atât de dornici, încât au început să scandeze lozinci ad-hoc şi să-şi exprime revolta împotriva sistemului potrivnic.

"Vrem să vo-tăm! / vrem să vo-tăm! / Noi de-a-i-cea nu ple-căm!" strigau din când în când ultimii veniţi la coada din faţa secţiei speciale de la Gara de Nord, cu o jumătate de oră înainte de închidere, în speranţa că li se vor acorda drepturi în plus faţă de litera legii dacă se manifestă revoluţionar în faţa camerelor video şi foto care le urmăreau activitatea cu maxim interes. Dar n-a fost să fie, iar la ora 21.00, porţile secţiei de vot din Gara de Nord li s-au închis în nas cu forţa, lăsându-i nevotaţi pe cei aproximativ 100 de nefericiţi, după atâta trudă. Câţiva au fost cu adevărat revioltaţi şi-au luat cu asalt jurnaliştii din faţa porţilor închise, spunându-şi oful la cameră. Dar revolta finală n-a ţinut mai mult de trei minute, cu tot cu înjurături şi-mbrânceli, ce-i drept, destul de timide.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009