x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 'Certificatul verde COVID, folosit la Congresul PNL, dacă rata va fi peste 3'. Documentul va fi verificat la intrare

'Certificatul verde COVID, folosit la Congresul PNL, dacă rata va fi peste 3'. Documentul va fi verificat la intrare

20 Sep 2021   •   18:11
'Certificatul verde COVID, folosit la Congresul PNL, dacă rata va fi peste 3'. Documentul va fi verificat la intrare

Toți participanții la Congresul PNL vor avea certificat pentru a dovedi că sunt vaccinați, au trecut prin boală sau au rezultat negativ la testarea COVID. Documentul va fi solicitat la intrarea în sala unde va fi congresul și va fi verificat de șefii delegațiilor din țară.

Comisia de organizare a Congresului PNL a decis luni că participanții vor putea intra în pavilionul central de la Romexpo doar cu un certificat care să ateste vaccinarea, cu rezultatul negativ al unui test COVID sau cu dovada trecerii prin boală.

Președinții filialelor PNL sunt obligați să se asigure că membrii delegației au toate documentele asupra lor și vor semna o declarație pe propria răspundere.

Nicio delegație nu va putea avea invitați din cauza regulilor anti-COVID.

La Congresul PNL care se va desfășura pe 25 septembrie vor participa aproximativ 5.000 de oameni.

În weekend, subprefectul capitalei Antonela Ghiță a anunțat că, în condițiile actuale, evenimentul PNL ar putea fi organizat doar cu jumătate din numărul anunțat de participanți din cauza creșterii numărului de persoane infectate în București. În aer liber pot fi mai multe persoane doar dacă acestea sunt vaccinate, conform regulii.

„Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale cu un număr mai mare de 2500 de spectatori este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, scrie în decizia autorităților.

Congresul PNL se va desfășura la Romexpo.

×
Subiecte în articol: congresul PNL