x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Actul care permite TMK Artrom să plătească salariile și furnizorii, spre Monitorul Oficial

Ciolacu: Actul care permite TMK Artrom să plătească salariile și furnizorii, spre Monitorul Oficial

24 Mar 2022   •   21:00
Ciolacu: Actul care permite TMK Artrom să plătească salariile și furnizorii, spre Monitorul Oficial

Actul care permite TMK Artrom să plătească salariile, furnizorii și instituțiile de credit este în drum spre Monitorul Oficial, anunță liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Mă bucur că autoritățile statului au înțeles situația celor 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina, neplătiți de peste două săptămâni din cauza aplicării haotice a sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși și au deblocat plata salariilor! Știu că actul care permite companiei să plătească salariile, furnizorii si institutiile de credit este în drum spre Monitorul Oficial, pentru publicare. Salut faptul că Guvernul a dat dovadă de responsabilitate și maturitate, rezolvând situația de criză de la această uzină de care depind alte companii importante din industria românească”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El spune că va continua să îi apere pe muncitorii români.

„Susțin că nu ei sunt cei care trebuie pedepsiți! Da, statul trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a bloca orice posibil flux de bani către apropiații lui Putin. Pentru noi, cei de la PSD, prioritari sunt însă #românii și locurile de muncă, precum și susținerea #economiei românești care trebuie să funcționeze cât mai bine, chiar și în această perioadă pe care conflictul din Ucraina o complică atât de mult”, conchide Ciolacu.

Oprirea activităţii de la TMK Artrom Slatina, producător de ţevi industriale cu acţionariat rusesc, are efecte directe în economia românească.

TMK, prin diviziile de la Reşiţa şi Slatina, are în total 2.400 de angajaţi. Primii cinci clienţi ai TMK din România, în afară de Dacia, care are 13.700 de angajaţi, însumează afaceri de aproape 1 miliard de lei şi circa 1.600 de angajaţi.

(sursa: Mediafax)

×