x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, atac la Popescu, în privința plafonării: Nu e în stare ministrul Energiei să vă spună

Ciolacu, atac la Popescu, în privința plafonării: Nu e în stare ministrul Energiei să vă spună

31 Oct 2022   •   15:58
Ciolacu, atac la Popescu, în privința plafonării: Nu e în stare ministrul Energiei să vă spună
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că nu s-a decis plafonarea prețului la energie, însă admite că sunt discuții în coaliție. El îl atacă însă pe ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, pentru că „nu am văzut o hârtie” prin care ministrul să fi luat măsuri pentru a proteja populația.

„Nu aveți ministru la Energie? Eu am văzut o hârtie... Nu știe nimeni. Nu sunt în stare. Nu e în stare ministrul Energiei să vă spună (despre situația de la Energie - n.r.). Tocmai de aceea vin în fața dumneavoastră și vă explic că trebuie să venim cu o formulă predictibilă ca să nu mai pățim ce pățim acum cu dosare depuse la ANRE în care distribuitorii și furnizorii spun că la ANRE au trecut dosarele, la energie cică au făcut plățile, iar oamenii sunt în prag de faliment, pentru că în zona de distribuție și furnizare este un preț reglementat”, a spus președintele PSD.

Ciolacu mai spune că nu este de vină PSD că „cineva a vândut energia pe acest an și 60% din cea pe anul viitor”.

„Traderii au cumpărat cu 450, au vândut cu 3000 și acum vor să credem toți, inclusiv ei, că atâta minte au, că noi trebuie să compensăm din banii noștri, diferența dintre 450 și 3000 cu cât au vândut speculativ. Înseamnă că suntem nebuni la cap, oameni buni, ne apucăm de altceva. (...) Nu compensez ca să ai 1000% câștig. Înseamnă că suntem nebuni la cap”, mai spune Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților dă asigurări că România nu Nu va rămâne niciodată fără energie.

„Se poate închide un reactor pentru 3 zile la Cenravodă. Normal că imporți atunci. Procentul e cât mai limitat. Noi și în momentul acesta, cât producem, cam atât consumăm, dar sunt acele vârfuri”, precizează Ciolacu.

Despre plafonarea prețului la energie, Ciolacu a spus că „nu se știe dacă iese acest 1,3 (preț maximal - n.r.). (...) Știți că hidro are un preț, nuclearul are un preț și CEO Oltenia are un preț. Se iau toate aceste lucruri în considerare și se face un preț, să lucrăm cu un preț mediu. Statul va ști foarte clar cât are de plătit pe anul viitor compensarea. Între 0,68, 0,8, 1 lei și 1,3, e deja ceva fix. E normal ca să putem construi un buget și să venim să vă răspundem profesionist, nu căutând senzaționalul la televizor, să vă spunem cu cât se măresc pensiile, de unde vin banii. Pentru că e pentru prima oară în România când venim cu un buget pe programe. Nu mai vin anumite cifre seci și apoi miniștrii vin și argumentează”, a mai spus Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu