x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Eu nu am pensie specială, pentru că am demisionat înainte de a avea mandat complet

Ciolacu: Eu nu am pensie specială, pentru că am demisionat înainte de a avea mandat complet

06 Mai 2022   •   14:36
Ciolacu: Eu nu am pensie specială, pentru că am demisionat înainte de a avea mandat complet

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că nu are pensie specială de parlamentar, pentru că și-a dat de fiecare dată demisia înainte de a avea un mandat complet de parlamentar.

„Eu nu am pensie specială. Și nu voi avea niciodată. Pentru că mi-am dat de fiecare dată demisia înainte de a avea un mandat complet de parlamentar. De aceea, pot să vorbesc deschis despre acest subiect. Am fost întotdeauna împotriva acestor privilegii imorale și nejustificate. Am promovat ca președinte PSD mai multe legi de impozitare sau tăiere a pensiilor speciale. La fel voi face și de data aceasta”, spune Marcel Ciolacu.

El amintește că decizia CCR este obligatorie.

„Și vom ține cont de ea. Ne vom însuși observațiile și vom veni urgent cu un nou proiect de lege. Iar politicienii de 30 de ani care își rup cămașa în lupta cu , dar în privat își freacă mâinile la gândul privilegiilor nenumărate sau colecționarii de speciale de la Bruxelles vor fi din nou dezamăgiți.
Pensiile speciale trebuie să dispară definitiv”, conchide liderul PSD.

Legea care a eliminat pensiile speciale pentru parlamentari a fost adoptată într-o singură zi, cu încălcarea tuturor termenelor, ceea ce reprezintă o afectare a procedurii, a transmis, joi, Curtea Constituțională a României (CCR).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu