x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Am credința că 2024 va fi un an mai bun pentru noi, toți românii

Ciolacu: Am credința că 2024 va fi un an mai bun pentru noi, toți românii

de Redacția Jurnalul    |    31 Dec 2023   •   14:00
Ciolacu: Am credința că 2024 va fi un an mai bun pentru noi, toți românii
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

Vă îndemn să priviți cu încredere spre 2024, spune premierul Marcel Ciolacu în mesajul de Anul nou, în care a trecut în revistă o parte din realizările Guvernului din 2023.

Șeful Executivului arată că 2023 a fost un an cu multe provocări pentru România.

„Cea mai importantă provocare pentru mine, și misiunea mea ca premier, a fost protejarea nivelului de trai al românilor. Am luat măsuri împotriva creșterii prețurilor. Știu că nu este suficient, prețurile sunt încă mari pentru mulți dintre dumneavoastră. Mai mult, am investit în producția românească. Doar așa vom putea cumpăra românește produse din România! Și vom putea susține fermierii și antreprenorii români”, spune Marcel Ciolacu.

Acesta arată că a fost redusă semnificativ inflația și speră că aceasta va scădea anul viitor și mai mult. De asemenea, spune că în 2023 a fost renegociat PNRR, din care a fost scos procentul de 9,4 la sută prin care pensiile ar fi fost înghețate până în 2070.

„Așa putem să creștem pensiile de două ori anul viitor. La 1 ianuarie cu 13,8 la sută și în septembrie prin recalculare. Pensionarii care au muncit și contribuit în egală măsură vor primi în sfârșit pensii egale. Am început reforma statului care a fost amânată de 30 de ani. Vom ordona cheltuielile, pentru a investi în Sănătate și Educație și pentru a mări salariile profesorilor, așa cum am promis. Pentru prima dată în ultimii ani, creșterea economică a României a venit din investiții și nu din consum. Investiții care deja încep să se vadă în infrastructura de transport și în dezvoltarea afacerilor care oferă noi locuri de muncă. Și sunt sigur că anul viitor vom putea merge pe mai multe loturi de autostradă, inclusiv pe primii zeci de km din Autostrada Moldovei”, a transmis premierul.

El a amintit și despre reușitele pe plan extern: „Statele europene susțin, astăzi, dreptul nostru legitim de a fi membri ai Spațiului Schengen. Românii merită demnitate și tratament egal alături de toți cetățenii Europei. Am întărit Parteneriatul Strategic cu Statele Unite cu un parteneriat economic solid. Și am încredere că, în scurt timp, va deveni principalul partener economic al României din afara UE!”.

„Am credința că 2024 va fi un an mai bun pentru noi, toți românii. Vă îndemn să priviți cu încredere spre 2024! Împreună putem construi o țară mai puternică, o Românie prosperă, solidară și echitabilă pentru toți cetățenii săi!”, arată în încheierea mesajului premierul Marcel Ciolacu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu mesaj an nou