x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, mesaj pentru Boloș: Să finalizăm rapid ordonanța de reducere a cheltuielilor bugetare

Ciolacu, mesaj pentru Boloș: Să finalizăm rapid ordonanța de reducere a cheltuielilor bugetare

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2023   •   11:42
Ciolacu, mesaj pentru Boloș: Să finalizăm rapid ordonanța de reducere a cheltuielilor bugetare
Sursa foto: Hepta

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, să finalizeze rapid ordonanța reducere a cheltuielilor bugetare. Indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda, a spus prim-ministrul.

Declarațiile au fost făcute joi, înainte de ședința de Guvern.

„Îl rog pe domnul ministru al Finanțelor, Marcel Boloș, să finalizăm rapid ordonanța de urgență de reducere a cheltuielilor bugetare. Avem nevoie de un proiet echilibrat și clar prin care să demarăm prima reformă profundă a administrației de stat”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a mai spus că proiectul va fi implementat chiar dacă a fost aspru criticat.

„Indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda... este nevoie de un stat mai suplu, este esențial să reducem costuri și să comasăm instituții care se calcă pe picioare”, a adăugat premierul.

Marcel Ciolacu a avansat și un termen pentru implementarea proiectului.

„Și trebuie să facem asta chiar de la 1 septembrie, nu de anul viitor și mai ales nu după alegeri... Apoi putem avansa și cu al doilea proiect, al consolidării fiscale”, a precizat Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat un pachet de peste 50 de măsuri care ar trebui să provoace reforma sistemului bugetar. Este timpul pentru cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare, cei care joacă Solitaire la serviciu să caute în altă parte acest mod de a munci, a declarat premierul. Marcel Ciolacu a mai spus că pachetul de măsuri reprezintă prima reformă reală a sistemului bugetar.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cheltuieli bugetare Marcel Ciolacu