x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Nu am parteneriat cu președintele Iohannis. Care este termenul pentru rotația premierilor

Ciolacu: Nu am parteneriat cu președintele Iohannis. Care este termenul pentru rotația premierilor

18 Noi 2021   •   20:55
Ciolacu: Nu am parteneriat cu președintele Iohannis. Care este termenul pentru rotația premierilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, joi, că nu are niciun parteneriat cu președintele Klaus Iohannis și că în acordul politic cu care PNL, PSD și UDMR vor merge la Cotroceni va scrie care este termenul pentru rotație: mai 2023. Ciolacu a spus și dacă vrea șefia Camerei Deputaților.

Marcel Ciolacu a declarat, joi seara, că partidele care vor forma Guvernul vor încerca să meargă la Cotroceni cu un acord politic în care să scrie clar care este primul ministru și cum se va produce rotația. Termenul este 30 mai 2023, potrivit președintelui PSD.

„Eu sper ca mâine (vineri - n.r.) să finalizăm negocierile. Cu toții am stabilit că joi (săptămâna viitoare - n.r.) România va avea un guvern stabil”, a spus Ciolacu.

Președintele PSD a fost întrebat dacă mai este nevoie de o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, iar el a spus că PSD nu are parteneriat cu șeful statului.

„Eu nu am avut nicio discuție informală cu președintele. Eu sunt de la PSD. Nu am un parteneriat cu președintele României, cred că va avea loc o discuție instituțională”, a mai spus Ciolacu.

Acesta a fost întrebat de jurnaliști și dacă vrea să fie președintele Camerei Deputaților. Răspunsul: „Dacă voiam să fiu președintele Camerei Deputaților eram de vreo 2 luni”.

Negocierile dintre noua colaiție pentru formarea unui guvern se reiau vineri, la ora 12.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu