x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Singurul grup care a votat integral în favoarea rezoluției a fost cel social-democrat

Ciolacu: Singurul grup care a votat integral în favoarea rezoluției a fost cel social-democrat

18 Oct 2022   •   14:29
Ciolacu: Singurul grup care a votat integral în favoarea rezoluției a fost cel social-democrat
Sursa foto: Lucian Alecu

Singurul grup politic care a votat integral în favoarea Rezoluției pentru aderarea României la Schengen a fost cel al social-democraților europeni, arată Marcel Ciolacu. El le solicită politicienilor români care fac parte din Renew și PPE să-și convingă colegii că „România merită în Schengen”.

„Largă majoritate în sprijinul aderării României la spațiul Schengen în Parlamentul European! Singurul grup politic care a votat integral în favoarea acestei Rezoluții a fost grupul social-democraților europeni! Nicio abținere, niciun vot împotrivă! Acest rezultat confirmă că demersurile făcute de PSD au fost corecte și demonstrează încrederea și sprijinul de care beneficiem în interiorul familiei noastre europene”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El amintește că această Rezoluție a fost inițiată chiar de grupul S&D din Parlamentul European.

„Cu adevărat, sunt îngrijorat de abținerile reprezentanților din grupul Renew și de la PPE. Le solicit tuturor partidelor românești care fac parte din cele două familii politice europene să facă toate demersurile pentru a-și convinge colegii că România merită în Schengen”, încheie Ciolacu.

Parlamentul European a aprobat, marți, Rezoluția privind accederea României în Schengen. Decizia a fost luată cu 547 de voturi „pentru” și 49 „împotrivă”.

„Rezoluția privind accederea României în Schengen a fost votată cu 547 voturi pentru și 49 împotrivă. Suntem tot mai aproape de atingerea acestui obiectiv național! Românii merită în Schengen”, anunța eurodeputatul Eugen Tomac.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu rezoluției