x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu: Mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru, în conformitate cu legislația din România

Cîțu: Mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru, în conformitate cu legislația din România

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2023   •   16:15
Cîțu: Mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru, în conformitate cu legislația din România

„Mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru, în conformitate cu legislația din România”, spune fostul premier Florin Cîțu. El a refuzat să spună dacă s-a consultat cu președintele Iohannis când a luat decizia contractării dozelor de vaccin Covid. Cîțu nu demisionează din PNL.

„Încă le studiem (dosarele - n.r.). Nu pot să spun acum nimic. Mai avem și mâine”, spune Florin Cîțu.

Întrebat dacă dosarul este unul politic, el spune : „Nu pot să mă exprim în acest moment”

„Mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru, în conformitate cu legislația din România”, adaugă Cîțu.

El spune că nu renunță la calitatea de senator PNL.

„Dacă aș fi avut funcții în PNL, aș fi renunțat, dar nu am nicio funcție în PNL. Foarte bine (că PNL susține ridicarea imunității - n.r.), este normal, trebuie să dăm voie anchetei să meargă mai departe să vedem adevărul. Eu voi cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunității. Nu am de ce să îmi dau demisia din PNL”,

Referitor la declarațiile lui Vlad Voiculescu, că ministrul Sănătății nu a fost consultat cu privire la numărul de doze de vaccin anticovid contractate, Cîțu spune: „Justiția nu se face la televizor. Documentele sunt la dosar. Vom vedea ce se află la dosar”.

Florin Cîțu a refuzat să spună dacă s-a consultat cu președintele Klaus Iohannis despre numărul dozelor de vaccin anticovid achiziționate.

Fostul premier Florin Cîţu a fost luni, la Comisia juridică din Senat, pentru a-şi studia dosarul în care Parchetul General solicită ridicarea imunităţii sale, în dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cîţu dna vaccinuri